Annonce
Lemvig

Fire radikale navne er klar til kommunalvalg: - Vi skal gerne have flere kandidater end sidste gang

Det radikale Venstre har fire byrådskandidater klar og forventer at få mindst ni kandidater på stemmesedlen ved det kommende kommunalvalg, siger partiets næstformand, Ole Margon. Arkivfoto: Morten Stricker
Håbet er at få mindst lige så mange kandidater på stemmesedlen som ved det seneste valg, siger næstformand for De Radikale

Lemvig: Syv måneder før kommunalvalget skal fordele pladserne i byrådssalen fra januar 2022 og fire år frem, er partierne ved at finde kandidater til stemmesedlerne.

Det radikale Venstre har lige nu fire navne klar til valget, men håbet er, at der kommer en håndfuld flere med, siger Ole Margon, der er næstformand i partiets lokalafdeling i Lemvig.

- For tiden er vi i dialog med fire personer, der overvejer, om de vil være kandidater. Men coronasituationen har gjort det sværere at få fat i kandidaterne. De personlige møder med folk er den bedste måde at få nye kandidater på, men det har været sværere i det seneste år, tilføjer Ole Margon.

Annonce

Han håber på, at partiet kan have mindst lige så mange kandidater på stemmesedlen som ved det seneste valg, hvor i alt ni radikale forsøgte at blive valgt til byrådet.

Ved valget i 2017 fik partiet valgt Gitte Winther Jeppesen ind. Det var første gang i 16 år, at partiet blev repræsenteret i byrådet i Lemvig, og partiets mål er at holde fast i byrådspladsen.

En ny på listen

Gitte Winther Jeppesen er igen på stemmesedlen som partiets spidskandidat sammen med Ole Margon. De bliver suppleret af Anne Maria Hoornenborg samt Keld Marstrand Wang, der er ny på listen. Ud over at stille op til byrådet vil Keld Marstrand Wang også være på stemmesedlen til regionsrådsvalget. Han har tidligere haft en plads i regionsrådet, hvor han i 2013-2016 var valgt for Liberal Alliance.

Ifølge Ole Margon har flere af de mulige kandidater, som partiet har spurgt om kunne være interesserede i at stille op til valget, også været kontaktet af andre partier.

- Jeg tror, det hænger sammen med, at kommunalvalget lige så meget handler om at finde de rigtige personer, der kan rummes i et parti. Der er ikke en eneste af de, der i dag sidder i byrådet, der ikke ønsker at det skal gå godt for Lemvig, siger Ole Margon.

Han forventer, at partiets endelige kandidatliste vil være klar i løbet af efteråret.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce