Annonce
Debat

Fire ud af ti kommuner bruger ikke sprøjtegift - men det gør Struer

Vi kommer til at aflevere ringere drikkevand til vores børn, end det vi overtog fra vores forældre. Arkivfoto. Henrik Reintoft

Læserbrev: Den gode nyhed er, som overskriften lyder, at fire ud af ti kommuner nu ikke længere bruger sprøjtegifte. Men det betyder omvendt, at seks ud af ti kommuner gør, og her figurerer Struer desværre stadig.

Vi var ellers kommet langt i Struer med at udfase brugen af Round Up, men med indkøb af den nye maskine til at bekæmpe ukrudt på belægninger, som kommunen har indkøbt, er vi tilbage igen på den sorte liste. Det er beskæmmende at bo i en kommune, der ikke kan finde ud af at bekæmpe ukrudt på anden vis end ved at anvende sprøjtegifte, når man nu kan mange andre steder. Det må være på tide, at man dropper Round Up’en og tager andre metoder til bekæmpelse af ukrudt i brug.

Det er gentagne gange undersøgt og fastslået, at Round Up kan spores i rigtigt mange vandboringer, og det kan vi simpelthen ikke være bekendt, for det her holder ikke op, det bliver bare værre. På den her måde kommer vi til at aflevere ringere drikkevand til vores børn, end vi selv overtog, og det kan vi simpelthen ikke være bekendt.

Annonce


På den her måde kommer vi til at aflevere ringere drikkevand til vores børn, end vi selv overtog, og det kan vi simpelthen ikke være bekendt.


Så kære politikere: Det er nu der skal handles, det er nu, der skal træffes beslutning om, at vi i Struer kommune ikke bruger Round Up på kommunale arealer. Så længe borgerne kan se, at kommunen anvender sprøjtegift, er det al for let at argumentere overfor sig selv, at jeg også lige snupper sprøjten i år, og venter med at gå i gang med lugejernet til næste år.

Det er et rigtigt godt initiativ, at Struer er tilmeldt konkurrencen om at være den mest vilde kommune i landet med den største biodiversitet, men det signal bliver nemt overdøvet af den kommunale brug af Round Up. Under alle omstændighed er det to helt forskellige signaler, man sender afsted, og det er jo ret forvirrende.

Så se nu at få styr på signalerne og hold fast i, at vi arbejder hen imod at blive en grøn kommune med en høj biodiversitet. Pløj græsset op på de grønne arealer og rabatter, og så vilde blomster i stedet. De timer, der bliver frilagt ved dette, kan bruges med lugejernet i de kommunale bede og arealer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Christian Eriksen er stabiliseret efter kollaps på banen: - Flere spillere og tilskuere græd

Kultur For abonnenter

Håndsprit står klar til festival: - Det er mere sikkert her end i Bilka

Kultur

Bogbussen kører igen til august

Annonce