Annonce
Lemvig

Fisker konkurs - nu mangler kutteren

Jens Christian Frederichsen er gået konkurs med Hvide Sande Krabbefiskeri. Arkivfoto: John Randeris

Hvide Sande Krabbefiskeri ApS blev i sidste uge tvangsopløst efter manglende regnskab og flere økonomiske udeståender. Indehaveren har endnu en virksomhed, Njord Krabber ApS med hovedsæde i Lemvig.

Hvide Sande/Lemvig: Hvide Sande Krabbefiskeri ApS blev tirsdag 8. januar erklæret konkurs.

Bag virksomheden står Jens Christian Frederichsen, som drev virksomheden med kutteren RI 85 "Ellie Kristiana".

Kurator for boet Jens Erik Pedersen fra Thorninger Advokatfirma oplyser, at virksomheden er blevet tvangsopløst efter anmodning fra Erhvervsstyrelsen, efter at der ikke er indleveret regnskab for Hvide Sande Krabbefiskeri ApS i 2018.

Desuden er der anmeldelser mod virksomheden fra to lønmodtagere for manglende udbetaling samt økonomiske krav fra flere kreditorer.

Annonce

Kutteren er i Holland

Til boet hører som sagt krabbekutteren RI 85 "Ellie Kirstiana" - men kurator kendte ikke til kutterens placering, da avisen henvendte sig.

- Vi ved ikke, hvor kutteren er, men vi leder efter den, siger Jens Erik Pedersen.

Avisen har imidlertid fundet svar på mysteriet om det forsvundne fiskerfartøj. I en kort kommentar fra Jens Christian Frederichsen forklarer han, at kutteren er solgt til Holland.

Da vi igen henvendte sig til Jens Christian Frederichsen for en uddybende kommentar, ønskede han imidlertid ikke at udtale sig yderligere.

Jens Christian Frederichsen har endnu en virksomhed, Njord Krabber ApS med hovedsæde i Lemvig, som dog fisker fra Hvide Sande med kutteren RI 524 "James Robert".

Reddet i land to gange

At avisen i første omgang kun kunne få en kort kommentar fra Jens Christian Hansen skyldes, at han siden konkursen for Hvide Sande Krabbefiskeri ApS var ude for et uheld med skibet RI 524 "James Robert", som han er skipper på.

Herfra blev der fredag sendt et nødsignal til Lyngby Radio, som tager nødkald fra danske skibe.

Skibet lå på daværende tidspunkt i Nordsøen omtrent 70 kilometer ud for Holmslands kyst.

Nødsignalet lød på, at skibet var ved at synke, og skipperen samt fire polske besætningsmedlemmer blev reddet i land til Esbjerg af Forsvarets redningshelikopter.

Skibet sank dog ikke, men drev ind mod kysten ved Esbjerg.

Søndag aften forsøgte man at bjærge kutteren til Esbjerg Havn, men her udbrød brand i maskinrummet. Jens Christian Frederichsen var på daværende tidspunkt om bord. Han og et besætningsmedlem blev efterfølgende fløjet til observation for røgforgiftning.

Mandag morgen var RI 524 "James Robert" drevet i land på Fanøs Kyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fængslet i fire uger efter indbrud

112

24-årig lemviger kørte galt ved Skive

Lemvig

Indbrud hos Bay Art under opklaring

Annonce