Annonce
Lemvig

Fiskede flere ulovlige ruser end skibet kunne bære

Det er ikke første gang, at Fiskerikontrollen har gjort opsigtsvækkende fund i området. Billedet er fra 2011, hvor der blev beslaglagt 65 ålerør og 25 bildæk, der alle blev fundet i Harboøre Lagune. Arkivfoto: Benny Gade.
Fiskerikontrollen tjekkede i sidste uge fiskeriet på Ferring Sø og i Søndre Lagune - og resultatet var overraskende
Annonce

Harboøre: Ål er tilsyneladende så attraktive, at fritidsfiskere sætter deres ruser, hvor de kan - lovlige eller ej.

Det er i hvert fald konklusionen på en aktion, som Fiskerikontrollen i Nykøbing Mors gennemførte i sidste uge. Her beslaglagde kontrollørerne 54 ulovlige ruser - og de måtte opgive at lede efter flere, da de ikke kunne have flere om bord i kontrolbåden.

Aktionen blev sat i værk, efter kontrollen på det seneste har modtaget et stigende antal henvendelser om ulovlig fiskeri i Ferring Sø og den sydlige lagune. Derfor valgte den at sætte fokus på det formodede problem.

Kontrollørerne rykkede ud en morgen tidlig for at observere fiskere, der tilså flere ruser end de maksimale seks tilladte ruser pr. person. På den måde blev to fiskere taget på fersk gerning - i øvrigt to, som også tidligere er afsløret for omfattende, ulovligt ålefiskeri. De kan derfor se frem til bøder for fiskeriet.

Annonce

Ulovlige ruser

Kontrollørerne gik derefter i gang med at lede efter ulovlige ruser, der manglede den lovpligtige afmærkning. Det afslørede seks ruser i Ferring Sø og efterfølgende seks ruser i kanalen ud mod Limfjorden.

I kanalerne er alt fiskeri med redskaber forbudt for at sikre ålen fri vandring. I den sydlige lagune er alt fiskeri forbudt på grund af faren for gamle kemikalierester efter tidligere affaldsdepoter. Ikke desto mindre beslaglagde kontrollørerne her 22 ulovlige ruser og skønnede, at der stod endnu flere gemt i området.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Lemvig

Efterårsmarked er også aflyst

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kaptajn sigtet efter grundstødning

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce