Annonce
Lemvig

Fiskeren: Vi mærker ikke giften

- Så længe, den er indkapslet, udgør den vel ikke nogen trussel, så derfor fylder depotet ikke meget i debatten blandt fiskerne i dag, siger formand for Thyborøn Havns Fiskeriforening. Foto: Johan Gadegaard
For år tilbage var fiskerne de, der råbte op om, at giftdepotet ved høfde 42 lækkede. I dag er der ro om sagen
Annonce

Thyborøn: - Giftdepotet ved Høfde 42 er ikke ét, vi mærker meget til i dag. Vi kan jo heller ikke se, hvad der eventuelt siver ud, konstaterer formanden for Thyborøn Havns Fiskeriforening, Alfred Fisker Hansen.

Han har dog heller ikke nogen voldsom bekymring, for han har en tro på, at det tilbageværende giftdepot ligger solidt kapslet ind.

- Som udgangspunkt går vi ind for så rent et havmiljø som muligt, men jeg er ikke så rigid, at jeg kræver den fjernet. Man skal også se på miljøkonsekvenserne ved at rydde op, siger Alfred Fisker Hansen.

Annonce

Ingen trussel

Han tør ikke sige, at depotet ikke kan være en trussel.

- Så længe, den er indkapslet, udgør den vel ikke nogen trussel, så derfor fylder depotet ikke meget i debatten blandt fiskerne i dag, siger han.

Det gør den heller ikke, selv om stormene undertiden raser og hamrer løs på kystsikringen ved giftdepotet. Foreløbigt ser det ud til, at sikringen kan stå imod både bølger og vind.

Annonce

Ingen god idé

Alfred Fisker Hansen er enig i, at giftdepot ved kysten, hvor de kystnære fiskere gerne skal kunne fiske, ikke er nogen god ide. Derfor vurderer han  personligt, at sagen nok ender med, at depotet bliver renset op eller fjernet.

- Og når det sker, skal det gøres på en sikker måde, så det ikke løber fra dem, siger han.

Fiskerne får heller ingen spørgsmål om kemikalierester, når fisk fra Thyborøn bliver solgt videre. I den forbindelse har depotet heller ikke haft nogen indflydelse på aktiviteterne i havnen.

- Jeg har ikke hørt om nogle, der har fået spørgsmål i den anledning, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Minkfarm på Thyholm ramt af corona: Avler savner klare svar fra Fødevarestyrelsen

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: TTH genfandt den defensive formel og satte Lemvig på plads

Annonce