Annonce
Vestjylland

Fiskeskib ødelagt af brand: Brandfolk har holdt vagt hele natten

Brand på skib i Thyborøn Havn, 5/5-2021

Thyborøn: Omkring klokken to natten til torsdag kunne brandvæsenet ifølge Midt- og Vestjyllands Politi meddele, at branden i fiskefartøjet i havnen i Thyborøn var helt slukket.

Det sagde vagtchef Ole Vanghøj tidligt torsdag. Han oplyste, at brandvæsenet har holdt brandvagt hele natten - for at sikre, at branden ikke blussede op igen.

På sin Facebook-side skrev Nordvestjyllands Brandvæsen samme melding.

Annonce

"I skrivende stund sendes station Særkjærs vandtankvogn til Thyborøn for at holde brandvagt ved den brændte kutter i nat og dermed tilsikre at branden ikke blusser op igen".

Det var skibet L120 Linette, der var udbrudt brand i.

Branden udbrød onsdag formiddag i fiskefartøjet, der ligger til kaj ved havnen i Thyborøn og var under ombygning. En overgang advarede politiet om giftig røg, så man skulle holde sig indendøre i en del af Thyborøn. Den alarm blev afblæst sidst på onsdagen.

Ifølge politiet opstod branden i et lastrum på nederste dæk - formentlig i forbindelse med arbejde på båden.

Det gjorde branden svær at slukke, skriver brandvæsenet også. "En skibsbrand kan være en hård og opslidende indsats, blandt andet på grund af vanskelige adgangsforhold og arbejdsbetingelser for røgdykkerne".

Det krævede derfor noget omrokering på brandvæsenets forskellige stationer.

- Nu skal vi så have fundet ud af, hvad årsagen til branden præcis er. Det kan godt tage nogle dage, sagde Ole Vanghøj fra politiet torsdag morgen.

Røgen fra en brand i et fiskefartøj på havnen i Thyborøn var sundhedsskadelig, advarede politiet. Foto: presse-fotos.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er en floskel, men den tæller også efter Eriksen i Parken: Der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget

Annonce