Annonce
Lemvig

Fjaltring vil lave sin egen børnehave for at trække børnefamilier til

Rikke Skræddergaard, Fjaltring Friskole, vil oprette et nyt pasningstilbud efter henvendelser fra forældre, der har ønske om at flytte til Fjaltring. Foto: Lars Kamstrup
Fjaltring Børnehus skal starte på friskolen i år, og man har allerede kontakt med forældre til 10-12 børn

Fjaltring: Nu laver man i Fjaltring sit eget pasningstilbud med et børnehus. Det forventes at åbne i år.

Fjaltring Friskole og Fjaltrings lokale ildsjæle har på det seneste oplevet stor efterspørgsel efter netop et pasningstilbud fra børnefamilier både i og uden for kommunen.

Det skyldes, at Fjaltring oplever en interesse fra forældre, der endnu ikke bor i Fjaltring, men som gerne vil bosætte sig der. Dem vil skolen gerne imødekomme med et nyt tilbud.

- Vi har gennem længere tid haft en målrettet indsats med at tiltrække børnefamilier til Fjaltring, og vi oplever netop nu en stor interesse i skolen fra familierne. Men ulempen har været, at vi ikke har haft et pasningstilbud til børnehavebørnene. Og det er vi så i færd med at etablere nu, fortæller Rikke Skræddergaard, der er leder af Fjaltring Friskole.

På nuværende tidspunkt har Fjaltring Friskole allerede kontakt til forældrene til i alt 10-12 børn, der ønsker at indskrive deres børn i børnehaven, når den åbner.


Ulempen har været, at vi ikke har haft et pasningstilbud til børnehavebørnene. Og det er vi så i færd med at etablere nu

Rikke Skræddergaard, skoleleder, Fjaltring Friskole


- Vi arbejder lige nu på at få de nødvendige tilladelser, og her har både friskoleforeningen og Lemvig Kommune været til stor hjælp. Så snart det er på plads, kan vi begynde at se på en præcis åbningsdato.

Annonce

Et godt match

Fjaltring Børnehus skal dele lokaler med friskolen. Og på friskolen har der altid været tradition for, at eleverne legede sammen på tværs af årgange, og derfor er Rikke Skræddergaard sikker på, at et børnehus og en friskole sammen bliver et godt match.

Samtidig er hun ikke i tvivl om, at børnehuset bliver et aktiv både for skolens fremtid og for landsbyen.

- Det er klart, at med et nyt børnehus  kan vi både imødekomme den interesse, der kommer fra børnefamilier rundt om i landet, der godt kunne tænke sig at slå sig ned i Fjaltring. Og vi kan tilbyde  et supplement til de pasningstilbud, der allerede findes i kommunen, siger Rikke Skræddergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Storken er en del af vores dna

Annonce