Annonce
Lemvig

Festivalplads får ansigtsløft: Flammen holdes ved lige hos frivillige

Selv om der stadig er ni måneder til næste festival, blev der i weekenden både malet og boret som en del af vedligeholdelsen af Haze Over Haarums festivalplads. Foto: Morten Stricker
Omkring 75 frivillige var mødt frem til arbejdsdag hos festivalen Haze Over Haarum. De brugte en dag på at vedligeholde og renovere festivalpladsen

Harboøre: Der blev malet, savet, vedligeholdt og ryddet op på festivalpladsen i Harboøre i weekenden.

Selv om der ikke har været festival i år, skulle festivalpladsen, der gennem 30 år har huset Haze Over Haarum, have et ansigtsløft. Men det var ikke kun vedligeholdelsen og renoveringen af bygningerne på pladsen, der er vigtig. Det gælder også den ånd, der er blandt de mange frivillige, der er med til at få festivalen til at løbe rundt år efter år.

- Vi lavede arbejdsdagen fordi vi gerne vil holde fast i frivilligheden her på festivalen. Der er omkring 600 frivillige i gang, når vi afvikler festivalen, og vi er totalt afhængige af deres indsats. Det er den Haze-ånd, vi gerne vil bevare, og her var medarbejderdagen et godt alternativ til den fest for de frivillige, vi ellers plejer at holde, siger Hanne Noermark, der er formand for Haze Over Haarum.

Annonce
Omkring 75 frivillige var i gang til arbejdsdagen på festivalpladsen i Harboøre. De lagde blandt andet nyt tag på flere boder. Foto: Morten Stricker

I sensommeren havde hun sendt et nyhedsbrev rundt, hvor hun blandt andet informerede om arbejdsdagen. På kort tid havde 75 meldt sig til arbejdsdagen, hvor der var mange opgaver at gå i gang med.

Planlægger festival i 2021

Fra først på formiddagen til tidligt på aftenen blev der lagt nyt tag på flere boder. En anden blev nybygget, mens madboden Chinatown blev malet og der andre steder blev lagt fliser. Flere lokale håndværkere bakkede også op om frivilligdagen ved at stille materiel til rådighed for festivalen.

Hele dagen blev rundet af med fællesspisning for de frivillige, der blev afviklet efter de restriktioner og vejledninger, der er gældende for at begrænse coronapandemien.

Selv om festivalpladsen i år ikke blev brugt til tre dages musik og fest, så trænger pladsen alligevel til en opfriskning.


Der er omkring 600 frivillige i gang, når vi afvikler festivalen, og vi er totalt afhængige af deres indsats. Det er den Haze-ånd, vi gerne vil bevare.

Hanne Noermark, formand Haze Over Haarum


- Når vi skal hoppe et år over, har festivalpladsen godt af, at vi får lavet noget på den. Men det var samtidig også ideen at holde flammen ved lige blandt de frivillige, siger Hanne Noermark, der tror på, at det vil være muligt at arrangere Haze Over Haarum næste år.

- Vi planlægger at holde festival i 2021, og vi er begyndt at tænke på, hvordan vi kan indrette pladsen til næste år, så den kan rumme en stor menneskemængde på en sikker måde. Sikkerheden vil være vores højeste prioritet og derfor arbejder vi ud fra de retningslinjer, vi kender lige nu, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce