Annonce
Struer

Flasken peger på Thyholm

Thyholm og specielt den lokale skole står for en stor del af alle de Covid-19 smittede i Struer Kommune. Det er formentlig også her udbruddet er startet, siger lederen af kommunens corona-beredskabsgruppe, kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller. Foto: Frede Stengaard
Selv et diffust smittebillede kan pege i én retning - og det er mod Thyholm, siger lederen af Struer Kommunes corona-beredskabsgruppe, kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller.
Annonce

Struer: Konstateringen af syv nye smittede mandag, var trods topplaceringen i smittetryk på landsplan, en forholdsvis god besked at få for Struer kommunes corona-beredskabsgruppe.

Det er nemlig det laveste tal i tre dag, og en fortsættelse af en tendens over de tre dage til at stadig færre af kommunens borgere får konstateret smitte med Covid-19, siger formanden for gruppen, kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller.

Styrelsen for Patientsikkerhed har betegnet smitten i kommunen som et såkaldt bredt smittebillede, hvor det ikke umiddelbart er til at udpege aktiviteter eller begivenheder, der har udløst en spredning af smitten.

Alligevel er der på nuværende tidspunkt så meget information fra tallene og de smittede, at Jesper Thyrring Møller godt tør give et bud på, hvor udbruddet af smitte er startet.

- Det er formentlig på Thyholm, siger han.

Annonce

Overvej en aflysning

Kommunen aflyste søndag alle aktiviteter i denne uge på Struer Bibliotek, Struer Energi Park, Struer Museum og Struer Svømmehal i forbindelse med det høje smittetryk. Samtidig blev alle andre udbydere af aktiviteter for børn og vokse i kommunen opfordret til at følge trop.

Hvad angår den enkelte borgers indsats, så handler det stadig om at holde afstand og være grundig med hygiejnen. Og måske overveje, om den runde fødselsdag, sammenkomst eller fest kan udskydes til lidt senere.

- Vi følger hele tiden nøje udviklingen, og derfor besluttede vi at aflyse. Vi opfordrer også stadig alle andre udbydere af aktiviteter til at overveje en aflysning. Hvis borgerne efterlever de nationale retningslinjer, så viser al erfaring, at det også har en effekt, siger Jesper Thyrring Møller.

Annonce

- Vi skal passe på

Udviklingen kommer også til at afgøre om Thyholm Skole, der mandag havde 34 konstateret smittede blandt lærere og elever, genåbner mandag 18. oktober som det er planen.


Helt overordnet så skal vi virkelig passe på smitten. Den er her, og den kan med jævne mellemrum blusse op. Vi skal hjælpe hinanden med at få bugt med de her mikroudbrud, og det betegner Styrelsen for Patientsikkerhed udbruddet på Thyholm, der vil dukke op.

Jesper Thyrring Mølller, kommunaldirektør og formand for corona-beredskabsgruppen, Struer Kommune


- Det er endnu for tidligt at sige om den dato holder, siger Jesper Thyrring Møller til avisen.

Om den pædagogiske dag, der blev arrangeret for skolens lærere torsdag 1. oktober og kommunen gav grønt lys for, kan have spillet en rolle i smittespredningen, siger Lars Thyrring Møller:

- Helt overordnet så skal vi virkelig passe på smitten. Den er her, og den kan med jævne mellemrum blusse op. Vi skal hjælpe hinanden med at få bugt med de her mikroudbrud, og det betegner Styrelsen for Patientsikkerhed udbruddet på Thyholm, der vil dukke op. Så er jeg også sikker på, at vi får kontrol med sygdommen.

Annonce
Annonce
Lemvig

Ellen Trane Nørby vil være borgmester

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængslet: Nu skal Peter Madsen for en dommer

Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Annonce