Annonce
Struer

Flemming eller John? Nu er det medlemmerne, der bestemmer

Socialdemokraterne i Struer skal vælge ny spidskandidat, og bestyrelsen i partiforeningen har nu med Flemming Odde i spidsen som formand besluttet, at det kommer til at ske som brevafstemning med sidste frist for at sætte kryds ud for enten Flemming T. Sørensen eller John Christoffersen 2. januar. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Socialdemokraterne i Struer får betænkningstid julen over. Sidste frist for at indlevere alle brevstemmer på enten Flemming T. Sørensen eller John Christoffersen som ny borgmesterkandidat for partiet er 2. januar.
Annonce

Struer: De cirka 180 medlemmer af Socialdemokratiets partiforening i Struer Kommune får sidst på ugen et brev fra partiforeningens bestyrelse med en opfordring til at deltage i afstemningen, når partiet skal vælge ny spidskandidat til dysten om borgmesterposten under valgkampen op til kommunalvalget 16. november 2021.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) har meddelt, at han ønsker at trække sig og hellige sig sin familie i stedet for at forsætte i kommunalpolitik på topplan, og da han traf den endelige beslutning, pegede han selv på Flemming T. Sørensen fra den socialdemokratiske byrådsgruppe som oplagt kandidat til at tage over og føre Socialdemokratiets politik videre i Struer Kommune.

Viceborgmester John Christoffersen, som også er gruppeformand for socialdemokraterne i byrådet, og formanden for kultur- og fritidsudvalget, Lars Møller Pedersen (S), afviste i deres første reaktion på borgmester Niels Viggo Lynghøjs forslag, at de selv skulle være interesserede i at gå efter topposten og gå ind i kampen om borgmesterposten i Struer Kommune.

Men John Christoffersen har nu ændret mening og stiller op til et kampvalg i den lokale partiforening.

Annonce

Kun for medlemmer

Det helt centrale spørgsmål for partiforeningens bestyrelse har derfor været, hvordan valget skulle afgøres.

- Vi havde et godt og konstruktivt møde i bestyrelsen mandag aften, fortæller partiforeningens formand, Flemming Odde, som også er medlem af den socialdemokratiske byrådsgruppe.

- En lidt uheldig dobbeltrolle, mente han selv, da han overtog formandsposten i partiforeningen.

- I partiforeningen er det medlemmerne, der vælger, hvem der skal på stemmesedlen og hvem, der skal være spidskandidat. Det er ikke noget den siddende borgmester bestemmer, og det er heller ikke noget, vi beslutter i byrådsgruppen, konstaterede Flemming Odde, da det stod klart, at Flemming T. Sørensen og John Christoffersen skulle ud i et kampvalg om topposten i partiet.

Byrådsmedlemmerne blev derfor også bedt om at holde sig væk, da partiforeningens bestyrelse var samlet mandag aften.

- Normalt er de inviteret med og kan deltage i bestyrelsesmøderne, hvis de har tid og lyst, fortæller Flemming Odde.

Men altså ikke i går.

Annonce

Afstemning per brev

Ud over Flemming Odde var det kun Palle Lykke Ravn, der kom i en dobbeltrolle, som både bestyrelsesmedlem i partiforeningen og medlem af byrådsgruppen.

Så de menige medlemmer var trods alt i flertal, og beslutningen blev en afstemning per brev.


Vi overvejer så, hvordan vi eventuelt kan få arrangeret et videomøde, som medlemmerne kan koble sig op på, så de på den måde kan få mulighed for at stille spørgsmål til kandidaterne.

Flemming Odde, formand, Socialdemokratiets partiforening, Struer


- Vi sender et brev ud til alle partimedlemmerne i Struer Kommune, så de har det senest 20. december, og vi vedlægger så en stemmeseddel. Den skal vi så have i bestyrelsen senest 2. januar, og vi mødes så 11. januar og tæller stemmesedlerne op, oplyser Flemming Odde.

Samtidig får kandidaterne mulighed for at præsentere sig selv og fortælle om deres visioner for Socialdemokratiets rolle i Struer Kommune.

I første omgang bliver det på skrift med en præsentation, som kan komme med ud til medlemmerne, når de får brev fra partiforeningen.

Annonce

Videomøde

Hvis alle så skulle have haft mulighed for at gå kandidaterne lidt nærmere på klingen, er der bred enighed om, at det optimale ville have været et regulært opstillingsmøde med personligt fremmøde i for eksempel Struer Energi Park.

Forsamlingsforbuddet, som kun tillader en forsamling på ti personer, gælder ikke for politiske møder.

Men med en smittekurve, der ryger i vejret, var der enighed i bestyrelsen om, at det ville være en rigtig dårlig ide.

- Vi overvejer så, hvordan vi eventuelt kan få arrangeret et videomøde, som medlemmerne kan koble sig op på, så de på den måde kan få mulighed for at stille spørgsmål til kandidaterne, fortæller Flemming Odde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce