x
Annonce
Struer

Flere elever skal sikre den gode pleje i fremtiden

Kommunerne i Nordvestjylland opruster i kampen for at få flere til at vælge en uddannelse som sosuhjælper- eller assistent. Blandt andet med flere elevpladser. Arkivfoto
Kommunerne opruster og opretter flere elevpladser til både hjælpere og assistenter. I Struer oprettes der i år næsten dobbelt så mange elevpladser til sosu-assistenter som i 2019.

Struer: I 2019 var der ti elevpladser til kommende social- og sundhedshjælpere i Struer Kommune, og 13 elever, som var i gang med en uddannelse til social- og sundhedsassistenter.

I 2020 bliver antallet af elevpladser forhøjet, så der bliver afsat pladser til en uddannelse af 14 social- og sundhedshjælpere og 25 social- og sundhedsassistenter, og når formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, John Christoffersen (S), ser på udviklingen hen over de seneste fire-fem år kan han også konstatere, at en højere og højere andel af de studerende, som går i gang med en sundhedsuddannelse, kommer igennem hele forløbet og gennemfører uddannelsen.

- Det går den rigtige vej, mener han.

- Vi har jo i lang tid været opmærksomme på, at vi kunne få et problem i kommunerne, når de ansatte i både hjemmeplejen og på de kommunale plejecentre, går på pension. Gennemsnitsalderen er forholdsvis høj, konstaterer han - og samtidig er der udsigt til et endnu større behov for personale, når antallet af ældre i fremtiden vil vokse.

- Så nu skal vi bare have endnu flere til at vælge en af sundhedsuddannelserne, siger John Christoffersen.

- Det er et arbejde, som desværre ikke har haft så høj status. Vi skal virkelig have talt det op, så det bliver endnu mere attraktivt at arbejde i den kommunale plejesektor. Når det kommer til stykket er det jo en af de vigtigste opgaver, vi løser ude i kommunerne, understreger han.

Annonce

Det er et arbejde, som desværre ikke har haft så høj status. Vi skal virkelig have talt det op, så det bliver endnu mere attraktivt at arbejde i den kommunale plejesektor. Når det kommer til stykket er det jo en af de vigtigste opgaver, vi løser ude i kommunerne.

John Christoffersen (S), formand, social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Struer Kommune

Samarbejde på tværs

Struer Kommune har derfor også indledt et samarbejde med både Holstebro og Lemvig Kommune om at få skabt bedre sammenhæng mellem elevtiden ude i kommunerne og så uddannelsen på SOSU-skolen i enten Herning eller på skolens afdeling i Holstebro.

- Det kommer vi til at gøre meget mere ud af, fortæller John Christoffersen, og samtidig bliver der på landsplan gjort en indsats for at gøre det nemmere at gennemføre en uddannelse på en af landets SOSU-skoler, hvis man er over 25 år gammel og ønsker at skifte spor.

I 2019 benyttede seks af de ti elever, som var ved at uddanne sig til social- og sundhedshjælpere i Struer Kommune, sig således af muligheden for at blive ansat som voksenlærlinge.

- Det betyder, at de fik løn i stedet for at skulle leve af en noget mindre indtægt på SU, og i år er der kommet nye regler, så vi også kan ansætte assistentelever med løn som voksenlærlinge, forklarer John Christoffersen med en forventning om, at det kan motivere så mange, at alle de nye uddannelsespladser bliver besat.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Aflyser 1. maj-arrangementet

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 70 gange højere

Annonce