Holstebro

Flere får psykisk diagnose - Lemvig har det fjerdelaveste tal

Der er ikke længere en psykiatrisk afdeling på Holstebro Sygehus. Til gengæld er der færre i Nordvstylland med en psykisk diagnose end gennemsnittet. Arkivfoto

Antallet af borgere med en psykisk diagnose er på fem år steget med 22 procent, skriver Momentum. Det gælder nu mere end hver 20. borger i halvdelen af kommunerne. Men det ser bedre ud i Nordvestjylland.

VESTJYLLAND: I halvdelen af landets kommuner har mere end fem procent af de voksne borgere en psykisk diagnose. Det viser en opgørelse, som er omtalt i Momentum, der er KL's magasin.

For blot fem år siden var det kun 12 kommuner, som havde så stor en andel af borgere med en psykisk diagnose.

Helt så slemt ser det dog ikke ud i Nordvestjylland - og slet ikke i Lemvig Kommune.

Her er det 3,3 procent af borgerne, som har en psykisk diagnose - og det er det fjerdelaveste tal blandt alle landets kommuner.

I Struer er det 4,2 procent af borgerne, som er psykisk belastede, og dermed er Struer Kommune nummer 72 blandt kommuner med flest psykisk syge, mens Holstebro er nummer 66.

Esbjerg er på en kedelig førsteplads, idet 7,3 procent af borgerne har en diagnose.

På landsplan er antallet af voksne borgere med en diagnose steget med 22 procent på bare fem år, så i alt 242.000 danskere over 18 år nu har en diagnose mod 198.100 i 2013.

For 0-17 årige er antallet steget med 27 procent fra 35.900 til 45.000.

Tidligere analyser har vist, at kommunerne oplever en stigende andel borgere, der visiteres til bostøtte og anden hjælp på baggrund af psykiske vanskeligheder. Derfor er der også grund til at tage det meget alvorligt, når udviklingen fortsætter i samme spor.

Det mener Joy Mogensen, formand for KL's Socialudvalg.

- Det er tankevækkende, at fortsat flere får en diagnose, og det stiller store krav til os som beslutningstagere, når en langt større gruppe end tidligere oplever, at de har behov for hjælp til at lykkes med arbejde, familie og fritidsliv. Vi skal have de rette og rettidige indsatser på hylderne, så vi kan hjælpe borgeren til at mestre eget liv via en indsats, der gør så lille et indgreb i borgerens levevis som muligt, siger Joy Mogensen.

- Men hvis vi skal hjælpe flere, giver det naturligvis et pres på den økonomiske ramme, vi har til rådighed, tilføjer hun.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Lemvig

Landsbyhøjskole for 24. gang: En uge med et hav af aktiviteter

Sport For abonnenter

Fra nummer 40 til nummer 1: Og sæsonens bedste spiller er...

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Lemvig

Godt nyt til beboere i kommunens landsbyer: Spring gratis på bussen

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Annonce