Annonce
Holstebro

Flere konkurser blandt minkavlere

Bankerne ser med stigende bekymring på pelsdyrbranchen. Arkivfoto/Genre
Den seneste skindauktion har ikke givet bankerne voldsom mere tro på minkbranchen, hvor antallet af konkurser allerede nu er højere end hele sidste år.
Annonce

Holstebro: Flere banker strammer grebet om minkavlerne.

Det skriver Agriawatch.

- Det er en branche, vi ser på med bekymring. Nogle avlere stopper nu, andre er stoppet. Andre minkavlere kan køre mange år endnu, fordi de har flere produktionsgrene eller en stor egenkapital. Sådan er det for mink, fordi der er forskel på robustheden blandt avlerne. Det handler om egenkapital, fordi indtjeningen er der ikke i øjeblikket, udtaler afdelingsdirektør for Landbrug Nord i Jyske Bank, Per Vinstrup, til AgriWatch.

Jyske Banks udlån og garantier til pelsdyrbranchen er fra 2017 til 2018 nedbragt fra 274 millioner kroner til 186 millioner kroner kroner.

Også Vestjysk Bank har bedt sine minkavlere om at reducere produktionen. Ligesom banken har lagt en handlingsplan med de avlere, der kører forretningen videre.

For den enkelte minkavler er det altså langt fra nok at være en af landets bedste til at producere skind. Lige nu handler det kun om én ting, og det er robusthed, hvilket vil sige egenkapital.

Annonce

Taber 77 kroner per skind

Den seneste skindauktion har ikke bragt optimismen tilbage.

Avlerne får fortsat mindre for deres skind, end det koster at producere dem - i gennemsnit taber avleren 77 kroner for hvert skind, han laver, og det aflæses tydeligt i konkursstatistikkerne.

I årets første otte måneder er 16 minkavlere gået konkurs, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er én mere end i hele 2018. Blandt de konkursramte avlere har nogle af dem blandt andet været kunder i Sparekassen Thy og Vestjysk Bank, skriver Agriawatch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce