Annonce
Struer

Flere med i faldet: Minkfarmer gav selv sine naboer besked

Minkavler på Thyholm informerede selv sine nærmeste kolleger og naboer om, at der var konstateret smitte med Covid-19 på hans minkfarm ved Lyngs. Arkivfoto: Morten Stricker.
Ejeren af minkfarm på Thyholm, hvor der er konstateret smitte med corona, informerede selv sine naboer og kolleger i minkbrancen. Nu venter de bare på klar besked om, hvordan de skal forholde sig, fra Fødevarestyrelsen.
Annonce

Thyholm: Mandag fik Niels Lyngs fra Thyholm besked om, at Fødevarestyrelsen havde konstateret smitte med Covid-19 i to prøver fra hans minkfarm på Torpvej ved Lyngs.

En besked, som ikke kun ramte ham selv.

Fødevarestyrelsen vil aflive alle besætninger inden for radius af 7,8 kilometer fra en farm med smitte.

Men Leif Søndergaard, som driver minkfarm på Danasvej, havde tirsdag middag stadigvæk ikke hørt noget fra Fødevarestyrelsen.

- Niels ringede selv og fortalte det mandag aften. Så vi var lidt nedtrykte. Jeg har selv minkfarme flere steder på Thyholm, og vi kan jo stadigvæk ikke vide, om vi er købt eller solgt, konstaterer Leif Søndergaard.

Men med to af sine minkfarme inden for den fastsatte grænse på 7,8 kilometer fra en farm med smitte, forudser Leif Søndergaard det værste.

Det samme gør Lars Peter Kristensen, som driver minkfarm på Barslevvej - cirka 2,3 kilometer fra Torpvej og minkfarmen, hvor der nu er konstateret smitte.


Jeg har haft minkfarm i 32 år, og nu aner vi ikke, hvad vi skal stille op, og om der overhovedet bliver dyr tilbage, når det her er overstået.

Lars Peter Kristensen, minkavler, Thyholm


- Vi er selvfølgelig utroligt kede af det. Niels havde fortalt, at der skulle udtages prøver på hans minkfarm i torsdags, og vi håbede selvfølgelig, de ville være negative, konstaterer han.

Nu ser han livsværket smuldre.

- Jeg har haft minkfarm i 32 år, og nu aner vi ikke, hvad vi skal stille op, og om der overhovedet bliver dyr tilbage, når det her er overstået. Det ville være rart at kunne få klar besked, siger han med en forventning om, at Fødevarestyrelsen vil henvende sig og fortælle, hvordan han skal forholde sig.

- Jeg tror, det er Fødevarestyrelsen, der ringer, hver gang jeg får et opkald fra et ukendt nummer, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er

Annonce