Annonce
Struer

Flere penge i puljen og ny formand

Musiksamrådet i Struer har fået ny bestyrelse, og Anders B. Wulff er valgt som musiksamrådets nye formand. Foto: Frede Stengaard
Musiksamrådet i Struer Kommune har fået flere penge at gøre godt med og ny formand
Annonce

Struer: Musiksamrådet i Struer har fået ny formand, nye bestyrelsesmedlemmer, nye retningslinjer og en større pulje at gøre godt med.

Efter 31 år i musiksamrådet, heraf 29 som formand, havde lederen af Struer Musikskole, Per Odgaard, selv et ønske om at trække sig fra formandsposten.

- De seneste år har det stået i vedtægterne, at musikskolelederen var født formand. Dette er nu ændret, og så synes jeg, det måtte være på tide, at jeg overlod posten til en anden, siger han.

Så Per Odgaard takkede af efter mange års tjeneste, og da det skete, blev han fejret med både kage og en anerkendende klapsalve fra den nye bestyrelse, som har valgt Anders B. Wulff som formand.

Og Anders B. Wulff er ikke ukendt med arbejdet i Musiksamrådet, hvor han i en længere årrække har været med i bestyrelsesarbejdet som repræsentant for kommunens kor.

Anders B. Wulff har derfor også fulgt, hvordan Per Odgaard har forvaltet ansvaret som bestyrelsesformand.

- Per har virket med en utrættelig indsats og energi for at vise musiklivet i Struer frem på alle måder og ikke mindst med den årlige musikdag, der de seneste år er blevet afviklet i Folkets Hus og i musikskolens lokaler, siger han om sin forgænger.

Annonce

Konkrete ansøgninger

Men nu ligger ansvaret så hos Anders B. Wulff, og han har ikke ambitioner om at skulle sidde i stolen i 29 år som sin forgænger, men han har store ambitioner på vegne af kommunens musikliv, og i den forbindelse glæder han sig over de nye retningslinjer, der er udarbejdet for Musiksamrådet.

- Midlerne vil ikke længere blive uddelt ”automatisk”, men kun til konkrete ansøgninger til aktiviteter, fortæller han og opfordrer de enkelte ansøgere til at tænke ud af boksen og søge midler fra Musiksamrådet på alle de gode ideer, der kan være inden for de forskellige kategorier.

Desuden opfordrer han til et bedre sammenhold på tværs af de enkelte koncertforeninger og de mange kor og orkestre i Struer Kommune.

- Det kan alt sammen være med til at gøre os mere synlige og ikke blot den ene gang om året, hvor vi arrangerer musikdag, mener Anders B. Wulff.

Annonce

Flere penge i puljen

Dette skulle så gerne blive muligt med lidt flere penge i puljen.

- De seneste år er Musiksamrådets pulje blevet beskåret, så den var kommet ned på 45.000 kroner. Tidligere var den på 101.924 kroner, og der ud over fik Musiksamrådet et tilskud på 14.000 kroner, som var øremærket til den årlige musikdag - alt i alt 114.000 kroner, fortæller den afgående formand, Per Odgaard.

Nu har kultur- og fritidsudvalget med formanden Lars Møller Pedersen (S) i spidsen så besluttet at hæve beløbet til 100.000 kroner, og ansøgninger til den nye bestyrelse vil blive behandlet løbende, til puljen er tom.

Musiksamrådet

Anders B. Wulff (formand), repræsentant for kor i Struer Kommune

Villy Buskov (næstformand), repræsentant for orkestre i Struer Kommune

 Jens Ole Jespersen, repræsentant for koncertforeninger 

Lene Vangsgaard, repræsentant for Struer Musikskole

Lisbeth Simonsen, repræsentant for musiklærerne i Struer Kommune

Jesper Lundager, repræsentant for lydværkstedet Lydens By

Claus Søndergaard Pedersen, repræsentant for Center for Kultur, Fritid og Lokalområder 

Kira Goul-Jensen, sekretær for samrådet

Thomas Maroti Antunes, Centerchef for Kultur, Fritid og Lokalområder

Suppleanter: Finn Riksted, repræsentant for orkestre i Struer Kommune,  Jørgen Cedergreen, repræsentant for kor i Struer Kommune, Per Odgaard, repræsentant for Struer Musikskole

Musiksamrådet består nu af i alt ni medlemmer, alle med baggrund inden for lyd-, kultur, musik- eller korverdenen.

Centerchef for Kultur, Fritid og Lokalområder, Thomas Maroti Antunes, er blevet medlem og bliver budt velkommen sammen med yderligere to repræsentanter fra centerets sekretariat,  Claus Søndergaard Petersen og Kira Goul-Jensen.

Desuden har lydværkstedet Lydens By fået en repræsentant i Musiksamrådet, nemlig Jesper Lundager.

Den afgående formand, Per Odgaard, fortsætter som suppleant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

14-årig død efter ulykke

Lemvig

Kørte med promiller i blodet

Lemvig

- Vi har planer om et legeland

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

Larm og ballade i Lemvig by

Annonce