Annonce
Sport

Flere presser på for at få OL-atleter frem i vaccinekøen, men ikke Helena

Helena Rosendahl Bach fik en varm modtagelse på Holstebro Station, da hun for cirka en måned siden kvalificerede sig til OL. Foto: Morten Stricker
I de seneste uger har debatten kørt om, hvorvidt OL-atleter skal foran i køen, når de ældre og udsatte er blevet vaccineret. Den lokale OL-svømmer, Helena Rosendahl Bach, erkender, at det ville give en fordel i forberedelsen, men har ikke lyst til at deltage i den konkrete debat.

Holstebro: Debatten har kørt lystigt i de seneste uger. OL-atleter, organisationer og borgerlige politiske partier har talt for, at OL-atleter skulle foran i vaccinekøen, når de ældre og mest udsatte er blevet vaccineret.

Så kunne de få mest mulig ro i forberedelsen og ikke risikere at få et benspænd enten før eller under legene.

Indtil videre er det dog blevet afvist af Sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Annonce

- Selvfølgelig skal vi tage den problemstilling seriøst og behandle det sagligt, men så længe der er udvalgt en stor gruppe mennesker, der venter på at få vaccinen, som kan sikre dem mod alvorlig sygdom, så er det dem, der kommer i første række, lød det fra Magnus Heunicke i folketingssalen i sidste uge.

Hvis man spørger Holstebro-svømmeren Helena Rosendahl Bach til, hvad hendes holdning er til, om OL-atleter som hende skal have fortrinsret til at få coronavaccine, så er hun tilbageholdende.

- Jeg forholder mig meget passivt. Det er ikke noget, som jeg har lyst til at udtale mig om, for det er et meget politisk emne, siger Helena Rosendahl Bach.

Hvis scenariet om en tidlig vaccine skulle opstå, så er hun dog ikke i tvivl om, at det ville være en fordel. Den fremskyndede vaccine til OL-atleter er blevet givet i lande som Australien, Frankrig og en række andre lande.

- Det ville jo give noget ro i optakten, når man vidste, at man ikke kunne blive smittet, så på den måde ville det da være dejligt, siger Helena Rosendahl Bach, som allerede har haft coronavirus én gang.

Det har også været på tale, at OL-atleterne skal tilbydes de vacciner (AstraZeneca eller Johnson & Johnson-vaccinen), som er blevet 'skrottet' fra det officielle vaccineprogram.

Et anderledes OL

Om det udelukkende bliver japanske tilskuere, slet ingen tilskuere eller hvordan rammerne bliver er stadig ret uafklaret.

- Det er klart, at det fylder meget for mig. Jeg følger meget med i, hvordan det bliver med tilskuere og så videre, men det vigtigste er jo helt klart, at det bliver afholdt forsvarligt, siger Helena Rosendahl Bach.

Hun tror måske endda, at det kan blive til en fordel for hende, at tingene er anderledes ved hendes debut-OL.

- Jeg tænker ikke, at manglende tilskuere vil gøre noget negativt ved min præstation. Det kan være, at et lidt mere "stille og roligt" OL kan tage lidt af min nervøsitet, siger Helena Rosendahl Bach.

OL i Tokyo bliver afholdt fra 23. juli til 8. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er en floskel, men den tæller også efter Eriksen i Parken: Der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget

Annonce