x
Annonce
Erhverv

Flere unge fra Lemvig skal tage en erhvervsuddannelse

Lemvig Kommune vil arbejde på at leve op til regeringens målsætning om, at 30 procent af en ungdomsårgang i 2025 skal tage en erhvervsuddannelse Arkivfoto: Morten Dueholm
Lemvig Kommune lever op til målsætningen om antallet af unge, der går erhvervsvejen. Men tallet skal højere op

Lemvig: Siden 2015 har hver fjerde ung i Lemvig Kommune gået fra folkeskolen og taget en erhvervsuddannelse.

Dermed lever kommunen op til det mål, regeringen har sat for antallet af elever, der går fra grundskolen til erhvervsuddannelser. Men regeringen vil gerne have tallet op på 30 procent i 2025, og det vil familie- og kulturudvalget arbejde med at leve op til. Det så udvalget nærmere på ved sit møde tidligere på ugen.

- Allerede i 2016 havde vi en årgang, hvor 29 procent valgte at tage en erhvervsuddannelse efter grundskolen, mens tallet var faldet til 21 procent året efter. Men netop i 2016 havde vi fokus på, at de unge netop skulle vælge en erhvervsuddannelse, så jeg tror på, det er muligt at leve op til målsætningen, siger formanden for familie- og kulturudvalget, Henrik Thygesen (V).

Han peger på, at information fra Ungdommens Uddannelsesvejledning samt erhvervsskolerne er med til at sætte fokus på erhvervsuddannelserne. Det skal ikke kun være ad hoc-indsatser, men gerne en længere og målrettet indsats for at få de unge til at vælge erhvervsuddannelser frem for de boglige uddannelser.

- Men samtidig begynder årgangene også at blive mindre, så der skal ikke meget til at flytte tallene. Eksempelvis var der i 2019 19 unge, der ikke var i gang med en ungdoms- eller erhversuddannelse, men som i stedet var i arbejde. Vi skal ikke ånde folk i nakken, men vi skal gerne have de unge i gang med noget, der giver mening for dem, og jeg har en tro på, at det kan lade sig gøre, siger Henrik Thygesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Arbejdsløsheden eksploderer i Lemvig

Kultur

Kirken sender prædiken på video

Annonce