Annonce
Holstebro

Flere sunde kunder: Vestjysk Bank løfter bundlinjen

Vestjysk Bank realiserede i 1. halvår 2019 et resultat efter skat på 163 millioner kroner., svarende til en fremgang på 37 procent i forhold til samme periode sidste år. Det glæder administererende direktør, Jan Ulsø Madsen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Vestjysk Bank kom ud med et overskud på 163 millioner kroner efter skat. Det er en fremgang på 37 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Banken forventer nu, at årets overskud ligger tæt på 410 millioner.

Holstebro: Resultatet for årets første seks måneder viser, at Vestjysk Bank kom ud med et overskud på 163 millioner kroner. Banken forventer, at overskuddet ligger tæt på de 410 millioner.

- Det er tilfredsstillende. Vi er jo i Vestjylland, så der er sikkert andre steder i landet, hvor man ville kalde det for meget tilfredsstillende, siger administrerende direktør, Jan Ulsø Madsen.

Den positive udvikling, som banken har været inde i, betyder, at man har været i stand til at få nedbragt nedskrivningerne fra 95 millioner kroner til 37 millioner kroner. Derudover kommer banken til at bogføre en engangsindtægt på 135 millioner kroner, da man har solgt 75 procent af sin ejerandel i Spar Invest til Nykredit.

- Vores nedskrivninger har helt afgjort udviklet sig i den rigtige retning og er nu nede på et niveau, der svarer til resten af den finansielle sektor. Det er vi rigtig godt tilpasse med, siger Jan Ulsø Madsen.

Det er især nedskrivningerne på landbruget, som er blevet mindre for banken. Og her peger den administrerende direktør især på, at svinepriserne er steget markant, mens afregningspriserne på mælk er blevet stabiliseret.

- Disse forhold har givet de fleste af vores landbrugskunder den "medvind", de så hårdt har haft brug for, og gjort det muligt for os at tænke i mere langvarige løsninger med de mest udfordrede af vores landbrugskunder, siger han.

Udover nedskrivningerne på landbruget har banken ikke oplevet nedskrivninger på andre områder.

Annonce

Fokus på hvidvask

En af de ting, der er en udgift for Vestjysk Bank er, den fokus der er kommet på hvidvask. Det betyder, at banken har haft større IT-investeringer.

- Vi følger med i, hvad der foregår i branchen, og vi kan se, hvilke politiske toner det er, at der kommer. Det betyder, at vi bruger mere og mere mandskab på det, siger Jan Ulsø Madsen.

Udover at banken har et større på fokus på hvidvask, så slap banken i april af de restriktioner, som den var underlagt af EU-Kommissionen.

- Jeg tror egentligt ikke, at det er noget, som vores kunder kunne mærke. Det har mere været internt, at vores medarbejdere har kunnet mærke det. Nu kan man sige, at nu er vi mere en fri fugl, siger den administrerende direktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Annonce