Annonce
Lemvig

10 procent oven i kvoten: Fiskerne oplever et usædvanligt godt år

Den lille tobis er en vigtig indtægtskilde indenfor industrifiskeriet, men kvoten er allerede fisket op. Foto: Ole Iversen
Ministeriet har netop lagt 10 procent oven i kvoten, fordi fiskerne i år oplever et usædvanligt godt år - men de bliver fratrukket næste års kvote
Annonce

Thyborøn: Miljø- og Fødevareministeriet har tilsyneladende taget ved lære af deres norske kolleger og har bestemt at forhøje årets kvote på tobis. Man er dog ikke lige så gavmild som i Norge, hvor man næsten har fordoblet årets kvote. I Danmark må fiskerne nøjes med at lægge ti procent oven i hatten.

Det sker efter et år, hvor de danske fiskere har oplevet et særdeles godt tobis-år, og derfor har mange allerede nu opfisket deres kvote. Et flertal af folketingets partier er derfor enedes om at give fiskerne mulighed for at fange 10 procent ekstra mod, at det bliver fratrukket i næste års tobiskvoter.

- På den her måde optimerer vi tobisfiskeriet i år uden at gå på kompromis med den biologiske rådgivning, siger fødevareminister Mogens Jensen (S).

Efter de gældende regler er der i EU’s fælles fiskeripolitik mulighed for år-til-år fleksibilitet på 10 % for bestande omfattet af landingsforpligtelsen. Det vil sige, at der er mulighed for både at overføre 10% fra det foregående år, og låne en mængde svarende til 10% af indeværende års kvote fra det kommende år. Og det er altså den mulighed, man nu udnytter.

Tobisfiskeriet begyndte den 1. april og er attraktivt for flere typer fartøjer, da det ikke er påvirket af de generelt vigende afsætningsmuligheder som følge af corona-krisen. Det vil f.eks. være attraktivt for fartøjer, der normalt fisker efter jomfruhummer midlertidigt at omlægge fiskeriet til tobis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Lemvig

Nyt tag kostede overskud i LGF

Lemvig

Medarbejdere klarede selv lille brand

Annonce