Annonce
Sport

Flere vagter og især ét fokus: Nye regler for tilskuere stiller  større krav til HB

Der kan igen komme tilskuere på Holstebro Idrætspark, men det bliver naturligvis ikke uden corona-hensyn. Foto: Morten Stricker
Glæden over igen at kunne lukke tilskuere ind er stor hos Holstebro Boldklub, selvom de nye regler for tilskuere giver flere ting, som skal løses.

Holstebro: Onsdag aften var repræsentanter fra 2. divisionsklubberne rundt om i Danmark samlet til et virtuelt møde.

Her blev der løftet sløret for en række krav, som skal imødekommes, når tilskuerne vender tilbage til stadion. For Holstebro Boldklubs vedkommende sker det allerede i weekenden, når Thisted søndag kommer på besøg på Holstebro Idrætspark.

Nogle af reglerne er, at der skal fremvises et gyldigt coronapas, hvor tilskuere enten skal være vaccinerede eller kunne fremvise en negativ test, som er maksimum 72 timer gammel.

Annonce

Derudover skal der være afstand mellem tilskuerne, som er klart markeret, og der skal bæres mundbind på alle tidspunkter, undtagen når man sidder på sin plads og kigger mod banen.

Søren Berthelsen, som er eventansvarlig i Holstebro Boldklub, har fået 3-4 vagter mere på til kampen og han hæfter sig især ved ét af tiltagene.

- Kunsten for os bliver at få tjekket coronapas og sygesikringskort hurtigt og grundigt, inden folk kommer hen til indgangen, så vi undgår at folk skal stå i kø. Opfordringen herfra er, at folk har fundet de ting frem, inden de kommer på stadion, siger Søren Berthelsen.

Sund fornuft

Der må maksimalt lukkes 500 tilskuere ind plus staben omkring holdet. Søren Berthelsen vurderer, at tilskuertallet nærmere bliver omkring de 300, sådan som billetsalget er forløbet indtil videre.

- Tribunen med siddepladser kommer til at være i brug, der kan vi have 200, og så håber vi at få dispensation til at benytte den på den anden langside også, hvor vi selvfølgelig vil være meget opmærksomme på afstandskravene, siger han.

Selvom der er ekstra vagter på, så forventer han ikke, at der bliver behov for at italesætte reglerne særligt meget overfor tilskuerne.

- Folk ved det godt efterhånden. Sund fornuft kommer man langt med, og vagterne komme forhåbentligt mest til at fungere som kontrollanter, siger Søren Berthelsen, som mest af alt glæder sig til igen at have tilskuere på lægterne.

Holstebro Boldklub tørner sammen med Thisted søndag klokken 13.


Kunsten for os bliver at få tjekket coronapas og sygesikringskort hurtigt og grundigt, inden folk kommer hen til indgangen, så vi undgår at folk skal stå i kø.

Søren Berthelsen, eventansvarlig i HB


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Lokalbaner ønsker flere penge

Annonce