Annonce
Lemvig

Flertal sikrer Orla torvet

Det var byrådsmedlem Tina Boel van Ingen, som på vegne af Tangsø FS havde foreslået Lemvig Kommune navnet Østerbys Torv, og hun kunne selv fremføre baggrunden for de ti byrådssalen, hvor hun fik flertal for forslaget. Arkivfoto

Partier var splittet, da de skulle afgøre, om en plads i Bækmarksbro kunne opkaldes efter Orla Østerby, som jo lever i bedste velgående

Bækmarksbro: Når byrådsmedlem og folketingsmedlem Orla Østerby nu stopper som centerchef i Tangsø Centret, så vil pladsen mellem centret og købmanden i byen blive kaldt for Østerbys Torv. Og det vil blive et navn, som du vil kunne finde på din gps, da navnet bliver optaget i vejregistret. Det vedtog et flertal i Lemvig Byråd onsdag aften.

Da pladsen ligger på privat grund, kunne man under alle omstændigheder kalde pladsen for, hvad man ville. Men kun med byrådets accept er det officielt i vejregistret.

Der havde ellers været flertal imod den officielle navngivning i teknisk udvalg, fordi flertallet holdt fast i, at man ikke opkalder veje efter nulevende personer. Men dette flertal ændrede sig i byrådet, fordi flertallet i et splittet Venstre bakkede forslaget op. Og der var tilmed nogle, der havde stemt imod i udvalget, som nu undlod at stemme.

Af foromtalen af sagen her i avisen fremgik det af samtalen med udvalgsformand Jørgen Nørby (V), at det var Bækmarksbro Borgerforneing, der havde sendt ansøgningen. Det var ikke tilfældet. Det var byrådsmedlem Tina Boel van Ingen, der på vegne af Tangsø FS havde indsendt det. Tina Boel van Ingen, som også afløser Orla Østerby som centerchef

Orla Østerby (K) blev erklæret inhabil, men forslagsstilleren selv kunne begrunde sit forslag med den uhyre vigtige indsats, Orla Østerby har gjort for Bækmarksbro-området, så man oplevede her den usædvanlige situation, at høre et Venstre-medlem stå og rose en byrådskollega fra et andet parti i høje toner.

Rosen af Orla Østerby var der ingen i byrådet, der var i tvivl om, var berettiget. Men alligevel var der kritiske røster.

Elisabeth Moltke (SF) mente, man skulle holde fast i, at man ikke skulle opkalde en plads efter en nulevende person - også selv om der er gjort undtagelser tidligere med Johnny Madsen og nobelprismodtager Jens Chr. Skou.

Kenneth Bro (S) forudså, at der er en lang række andre personer, der har gjort en stor indsats, som nu skal have en vej.

- Hvad med Jørgen Nørby? Han stopper i byrådet og skal vel have en plads i Nørre Nissum. Og hvad med de mange iværksættere i Thyborøn? De skal hver have en vej. Lad os nu vente med Orla Østerby, til han enten er stoppet eller gået bort.

Karl Balleby (DF) fandt sagen latterlig.

- Tænk at vi skal spilde tid på sådan noget pjat, når vi har alvorlige sager at behandle. De kan kalde pladsen, hvad de vil, lige som man sætter navn på ølbænke og andet. Men det skal ikke i Vejregistret, mente han.

Ole Byskov (S) ville helst melde pas.

- Jeg har den holdning i sådanne små sager, at jeg ikke vil sige nej, når der er et lokalt ønske. Og når man ikke siger nej, siger man ja. Om jeg synes, det er en god ide? Næh.

Men han fastholdt sin opbakning, og dermed var der 12, der stemte for.

Ud over Tina Boel Van Ingen var de tkun Steffen Damsgaard, der udtrykte direkte støtte på flertallet af Venstres vegne. Og det var så nok til et ja sammen med Jens Lønberg (K) og Ole Byskov (S).

Fem stemte nej. De tre resterende socialdemokrater, SF og Dansk Folkeparti, mens der var fire, som ikke ønskede at stemme for eller imod - heribladt de to Venstre-folk, der havde stemt imod i teknisk udvalg, Albert Vinther Krog og Søren V. Jensen

Annonce
Lemvig For abonnenter

Fjern det pudebump: Kate og Pouls hus slår revner - og de lever med larm og rystelser

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Dorte var på scenen for første gang: - Vi fandt sammen som et band over et par flasker rødvin

Lemvig For abonnenter

Ny fond bevilger penge til sø-restaurering: Vi har faktisk fået mere end vi har bedt om

Vestjylland

Efter amputationsskandalen: Fyret koncerndirektør afløses midlertidigt af to personer fra egne rækker

Vestjylland

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Lemvig

Selv om økonomien ser fornuftigt ud styrer kommunen mod at få en bøde

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Lemvig

Porup får nu indflydelse uden for banen

Struer

Apple stjal Karin fra B&O, men da hun efter syv år i Silicon Valley fik frit valg mellem job for B&O i enten Lyngby eller Struer, vendte hun hjem

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Lemvig

Bare der er flere der vil få den samme gode idé

Leder For abonnenter

Regionen må bruge de tilbud, man selv har betalt for at få etableret

Lemvig

Så nåede vi dertil: I dag er sidste dag du kan testes for corona i Lemvig

Annonce