Annonce
Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Jeg er utrolig stolt over, at vi ligger i top tre over de kommuner, der har den største gennemsnitlige stigning mellem de to årtier af alle landets kommuner. Arkivfoto

Lemvig Kommune hører til de kommuner i landet,

hvor den økonomiske vækst har været størst

Lemvig: Lemvig Kommune har i tiåret siden finanskrisen i 2008-2009 haft en økonomisk vækst på 2,3 procent i BNP, Bruttonationalproduktet, per indbygger. I tiåret op til finanskrisen havde Lemvig Kommune en negativ vækst på 1,1 procent i BNP per indbygger.

Kun Kerteminde og Kalundborg Kommuner har været bedre end Lemvig Kommune til at vende negativ til positiv vækst. Over halvdelen af landet kommuner har været i stand til at vende negativ vækst til positiv. Dog ikke i så stor udstrækning som de tre i toppen.

- Jeg er utrolig stolt over, at vi ligger i top tre over de kommuner, der har den største gennemsnitlige stigning mellem de to årtier af alle landets kommuner. Og at vi samtidig er blandt de fire kommuner med højeste BNP per indbygger i Vestdanmark. Det kommer som en positiv overraskelse for mig, at vi ligger så godt, siger Erik Flyvholm, borgmester i Lemvig Kommune, i en pressemeddelelse.

Udviklingen bekræfter borgmesteren i den oplevelse, han har haft i de senere år, hvor han har været rundt på virksomhedsbesøg. Der er godt gang i hjulene, og der har de fleste steder været opgaver i ordrebøgerne.

- Vi har investeret rigtig meget i vores store erhvervshavn i Thyborøn, hvor vi har set en flot vækst i aktiviteterne. Vores primære erhverv landbrug og fiskeri har høj produktivitet, og de mange dygtige håndværkere og små og mellemstore virksomheder er gode til at tænke nyt for at få opgaver, forklarer Erik Flyvholm.

Han peger på, at folk i Lemvig Kommune generelt er arbejdsomme og gerne vil klare sig selv. Kommunen egne medarbejdere har landets laveste sygefravær, og der er fuld beskæftigelse i området. Det virker alt sammen positivt med til at skabe vækst og udvikling.

- Jeg er rigtig stolt over det flotte resultat, kommunens borgere og virksomheder har skabt. Det bekræfter mig endnu engang i, at Lemvig Kommune bidrager pænt til Danmarks samlede nationale regnskab. Vi kan absolut være vores indsats bekendt, siger en stolt borgmester i Lemvig Kommune i pressemeddelelsen.

I analysen fra Momentum fremgår det, at de kommuner, der mest aktivt og offensivt gik ind og hjalp arbejdsløse med omskoling og med at finde nyt arbejde og investerede i infrastruktur, også er de kommuner, der har været bedst til at vende den negative trend i den økonomiske udvikling til vækst og fremgang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Eftersøgning i gang i Lemvig Havn

Sport

Billardklub fik ørene i maskinen

Holstebro

Familie på fem i ulykke på Holstebro-motorvejen: Barn indlagt på traumecenter

Annonce