Annonce
Navne

Fluesmækkeren fik sin helt egen fluesmækker-maskine

Det er Flusmækkeren til venstre OG i midten. Til højre ses Ebbe Sørensen, der begyndte som kunde hos Skave Nedbrydning, men over tid har udviklet et venskab og nu har sørget for, at trykmaskinen kom over til sin navnebror. Privatfoto
Museum langtidsudlåner en trykmaskine til Skave - på grund af navnesammenfaldet og reklameværdien.

Skave: Næste gang man spørger efter Fluesmækkeren hos Skave Nedbrydning, så kan det nu betyde, at man enten leder efter ejer Steen Madsen - alias Fluesmækkeren fra Skave - eller den nye maskine, som bogtrykmuseet i Viborg har givet til stedet.

Det er Ebbe Sørensen, der har udviklet et venskab med Steen Madsen og nu har været broen mellem museet og Skave-virksomheden, således at maskinen har fundet et nyt hjem.

- Som tak for et godt venskab gennem mange år modtager Lisbeth (Steen Madsens hustru, red.) og Steen Madsen en digel trykmaskine, der i folkemunde inden for typograffaget kaldes en "fluesmækker", oplyser Ebbe Sørensen.

Det er tale om en langtidsudlånt gave fra Vingaards Officin - bogtrykmuseet Viborg.

- Den er gjort gennemgribende i stand af Georg Spanggaard, der er chef på museets værksted. Maskinen er klar til tryk, forklarer Ebbe Sørensen.

Men hvorfor skal maskinen ikke blive stående i Viborg? Årsagen er simpel og ærlig: Dobbelt-reklame.

- Fremadrettet er der to formål med overbringelsen: Det skal være en sjov reklame for Lisbeth og æ Fluesmækkers forretning, og det skal også være en synlig for vort museum, Vingaards Officin - bogtrykmuseet Viborg, der er Danmarks største grafiske museum, forklarer Ebbe Sørensen.

Trykmaskinen, der nu har fået en plads hos Skave Nedbrydning, virker stadigvæk. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Minister afkræves svar om Høfde 42

Lemvig

Ekstra penge til turistarbejde

Annonce