Annonce
112

Flydende jern kunne have startet storbrand: Det kunne være gået helt galt

- Lige nu har vi kontrol over situationen. Vi køler jernet ned, så vi kan kontrollere den hast, hvormed det kommer ud af karet, fortæller indsatsleder Morten Gräs Jensen. Foto: Morten Stricker
Et hul i et kar med 100 ton 1500 grader flydende jern kunne have udløst en større brand på Birns Jernstøberi. Medarbejdere evakueret.

Holstebro: Kort før klokken 05 onsdag måtte brandvæsnet rykke ud til Vald. Birns Jernstøberi, hvor der var gået hul i et kar med omkring 100 ton flydende jern.

- Det løber ned i en såkaldt "panik-grav", der netop er lavet for det samme, fortæller indsatsleder Morten Gräs Jensen fra Nordvestjyllands Brandvæsnen.

Men det flydende jern har en temperatur på omkring 1500 grader, og løber det ukontrolleret ud, kunne det at antænde en større brand på jernstøberiet.

- Lige nu har vi kontrol over situationen. Vi køler jernet ned, så vi kan kontrollere den hast, hvormed det kommer ud af karet, fortæller Morten Gräs Jensen.

I forbindelse med situationen er medarbejderne i den pågældende afdeling blevet evakueret til jernstøberiets kantine.

Støberidirektør Jens Axel Birn fortæller, at det ikke er første gang, at der er gået hul i et af de store kar, der bliver brugt til at transportere det flydende jern.

- Det må naturligvis ikke ske. Men det kan desværre ske, at der kommer en brist i det keramiske materiale, siger Jens Axel Birn, der dog glæder sig over, at ingen mennesker er kommet til skade:

- Medarbejderne har reageret, som de skulle. Beredskabet var her hurtigt. Men det kunne være gået rigtig galt, fortæller Jens Axel Birn, der også fortæller at arbejdet fortsætter på jernstøberiet - minus den berørte afdeling:

- Lige nu kan vi godt håndtere det. Vi producerer til lageret, da mange af vores kunder har lukket ned på grund af den nuværende situation, siger Jens Axel Birn.

Brandvæsnet forventer at skulle fortsætte med at afkøle det flydende jern, der kommer ud af det bristede kar til langt op på formiddagen.

Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Geopark: Nu er det op til Unesco

Annonce