Annonce
Kultur

Flytter stor Grønlandsudstilling til næste sommer

Museumsdirektør Christine Løventoft, der her er fotograferet i forbindelse med sidste års 25 års jubilæumsudstilling, er glad for, at det har været muligt at flytte rundt på udstillingerne. Arkivfoto: Morten Stricker
Museet for Religiøs Kunst har besluttet at flytte sommerens store Grønlandsudstilling til næste sommer, og samtidig bliver den aktuelle udstilling om kunst fra grænselandet forlænget hen over sommeren.

Lemvig: Mens Museet for Religiøs Kunst - ganske som landets øvrige museer - er lukket i denne tid, så hersker der travlhed på de indre linjer på det smukt beliggende museum ved Lem Vig.

- Vi har faktisk haft ganske meget at se til, siger direktøren for Museet for Religiøs Kunst, Christine Løventoft.

Hun har nemlig haft travlt med at rykke rundt på udstillingerne, så de kan komme publikum til størst mulig gavn. Det gælder f.eks. den stort anlagte Grønlandsudstilling, som Museet for Religiøs Kunst efter planen skulle have vist den kommende sommer.

- Vi har valgt at flytte vores store Grønlandsudstilling til sommeren 2021. Det er en udstilling, der har stor opbakning fra fonde, og de har indvilget i at flytte den. Det ville være ærgerligt, hvis vi kun kunne præsentere en halvfærdig udstilling. Så hellere vente med den til næste år og samtidig gøre det ordentligt, siger Christine Løventoft.

Planlægningen af udstillingen kræver blandt andet en del rejseaktivitet, der ikke kan lade sig gøre på grund af coronakrisen.

Annonce

Det ville være ærgerligt, hvis vi kun kunne præsentere en halvfærdig udstilling. Så hellere vente med den til næste år og samtidig gøre det ordentligt.

Christine Løventoft, direktør for Museet for Religiøs Kunst

Grænsekunst forlænget

Den aktuelle udstilling, "Kunst fra grænselandet", bliver til gengæld forlænget til august. Slutdatoen er endnu ikke fastsat. Den skulle oprindeligt have været vist til begyndelsen af juni.

"Kunst fra grænselandet" nåede kun at være åbent i fire dage, inden Danmark lukkede ned på grund af smittefaren med coronavirus. I udstillingen sættes spot på 27 kunstnere, der har det tilfælles, at de enten er født eller har været aktive i Sønderjylland eller i de gamle hertugdømmer Slesvig og Holsten.

Værkerne er udvalgt med fokus på det eksistentielle og religiøse og udlånt af Kunstmuseet Brundlund Slot i Aabenraa.

- Heldigvis har Brundlund Slot sagt ja til, at vi kan låne værkerne i en længere periode end først planlagt, siger Christine Løventoft.

Påskedagene plejer at være det tidspunkt på året, hvor der for alvor skrues op for antallet af gæster på Museet for Religiøs Kunst. Det kommer ikke til at ske i år, og det er uvist, hvornår museerne kan åbne igen.

- Indeværende år vil være påvirket af coronakrisen med færre besøgende, men vi har fundet en god løsning ved at flytte rundt på udstillingerne, siger Christine Løventoft.

Ny hjemmeside

Museet for Religiøs Kunst arbejder desuden på en ny hjemmeside, der bliver betydelig mere fleksibel end den nuværende, og hvor værkerne i museets nye, permanente udstilling blandt andet kan få en mere fremtrædende placering.

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Kultur

Kunstmuseum klar til at åbne

Annonce