Annonce
Holstebro

Fodboldklubber savner afklaring på kunstgræsbaner

- Der er gået politik i det, og alle vil jo gerne hive banen ud til dem selv. Klubberne kan næsten komme op og skændes om, hvor de skal være, så det er meget ærgerligt, at vi skal stå i venteposition så længe, siger Niels Bonde, der er formand for fodboldudvalget i Ulfborg IF. Arkivfoto: Jens Thaysen/Ritzau Scanpix
Processen har været for lang, og der er behov for at finde ud af, om tommelfingeren vender op eller ned, mener flere af de klubber, der har søgt om en kunstgræsbane.
Annonce

Holstebro: Der var udsigt til bedre træningsmuligheder for flere af kommunens fodboldspillere, da byrådet afsatte 15 millioner kroner til nye kunstgræsbaner i budgettet for 2018-2021.

Fem klubber trippede for at få det kunstige græsunderlag under fodboldstøvlerne. Men siden er budgettet blevet skåret ned med tæt på en tredjedel, og beslutningen om, hvor banerne skal være, ligger stadig på forhandlingsbordet i kultur- og fritidsudvalget.

Dermed er klubberne fortsat i venteposition. I Måbjerg IF, som er en af de klubber, der har søgt om en bane, mener formanden, at processen har været lang.

- Jeg føler lidt, at klubberne har været spillet ud mod hinanden. Jeg har forståelse for, at kommunens økonomi er presset, men jeg synes, det har været for nemt at komme med store løfter, når budgettet så bliver beskåret, siger Ivan Frederiksen, der er formand for klubben.

Også i Mejdal-Halgård venter man på at finde ud af, om man er købt eller solgt.

- Vi har jo ikke ret meget mere projekt, end vi havde, da vi søgte. Og vi vil ikke bruge en helt masse tid på at undersøge det ene og det andet, før vi ved, om der bliver kigget vores vej, siger Carsten Jespersen, der er formand for Mejdal-Halgård fodbold.

Annonce

Venter på analyse

Siden efteråret 2019 har kultur- og fritidsudvalget i Holstebro Kommune haft gang i en facilitetsanalyse, som skal kortlægge, hvordan idrætten i kommunen ser ud, og hvad der er brug for, hvis området skal styrkes.

Analysen ligger snart klar, og det er blandt andet resultaterne herfra, udvalget har ventet på, før den endelige beslutning bliver truffet.

- Jeg har forståelse for klubbernes frustrationer, og vi kan kun beklage, at processen har været lang. Men det har været vigtigt for os at være sikre på, hvor fodbolden bevæger sig hen, og hvad der er brug for, siger Lene Dybdal, der er formand for kultur- og fritidsudvalget.

Hun havde gerne givet grønt lys til kunstgræsbanerne tidligere, men det har ikke været muligt.

- Det har været en prioritering fra byrådet, at pengene ikke skulle bruges tidligere, men med vores facilitetsundersøgelse kommer vi til at stå med gode kort på hånden, siger Lene Dybdal.

Annonce

Brug for kunstgræs

I vintermånederne lejer Måbjerg IF sig ind på kunstgræsbane ved Idrætscenter Vest. Det er den eneste mulighed, hvis der skal være træning hele året rundt.

Det går ud over klublivet, når klubbens medlemmer i en periode er væk fra klubbens egen matrikel.

- Når vi i en lang periode ikke kan være hos os selv, kan vi jo ikke være sammen og hygge os på samme måde. Det skader klublivet, som er det, der skal bære en forening, så man ikke taber til sådan noget som fitnesscentre, siger Ivan Frederiksen fra Måbjerg IF.

I Ulfborg IF, som også har søgt om en bane, ser man også et stort behov for selv at være herre over en kunstgræsbane. Klubben lejer sig ind på banen på Staby Efterskole, men den løsning er ikke holdbar i længden, mener fodboldformand Niels Bonde.

- Da vores baner i efteråret stod totalt under vand, gav det os kæmpe problemer. Staby har jo selv førsteprioritet på deres bane, så vi kan ikke bare få de tider, vi gerne vil, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce