Annonce
Lemvig

Fodterapeut vil være hvor der er flest fødder

Statsautoriseret fodterapeut Dorte Kristensen foran Klinik for Fodterapi i Vestergade. Foto: Lars Kamstrup

Statsautoriseret fodterapeut åbner sin nye klinik 31. oktober i Vestergade

Annonce
Den tidligere grillbar midt i Vestergade er ukendelig. Den er omdannet til en moderne klinik, og navnet på klikken, »Klink for Fodterapi« fortæller, at her vil arbejde en statsautoriseret fodterapeut.
Sådanne er nemlig de eneste, der må bruge navnet »Klinik for Fodterapi«, og dermed kan borgere altid vide, hvad der gemmer sig bag navnet.
Derfor er indehaver Dorte Kristensen også ked af, at klinikken her i bladet i en omtale af klinikkens placering midt i gågademiljøet blev omtalt som en fodplejer. Det er bestemt ikke det samme som en fodterapeut, og når det tilmed er en statsautoriseret af slagsen, skal der et ydernummer til, som er uddelt af regionen. Det betyder, der kan henvises fra læger til klinikken, og der ydes tilskud efter gældende regler. Der er også en hel anden uddannelse bag, da en statsautoriseret fodterapeut er gennem en halvandet år lang uddannelse på en af de to uddannelsessteder, som findes i landet.
»Jeg havde sikret mig, at det var i orden at lave en klinik her i gågaden i Vestergade, inden jeg gik i gang med at bygge om. Jeg vil gerne være det sted, hvor der er flest fødder, og det er der jo midt i centrum. Og så skal det være handicapvenligt uden trapper. Sådan er det her,« siger Dorte Kristensen, som ikke forventer strøgkunder eller turister i klinikken.
»Så skulle de være heldige. Jeg går ud fra, der bliver booket op med tiden. Der har været mangel på en statsautoriseret fodterapeut i Lemvig, hvor der i flere år har været et ledigt ydernummer,« siger Dorte Kristensen.
Hun arbejder i dag på en klinik i Struer, og herfra ved hun, der er mange kunder fra det vestlige område helt til Thyborøn. Og hun ved, der er en tilsvarende fodterapeut i Bækmarksbro, som har lukket for tilgang på grund af stor søgning.
»Så da jeg efter godt tre år i Struer besluttede for mig for at blive selvstændig, så var det Lemvig, jeg ville til,« siger Dorte Kristensen, som bor i Holstebro, hvor hun er mor til to på 15 og 19 år.
Hun viser rundt i de nyindrettede lokaler, som vil stå helt klar til 31. oktober. Hun har skullet leve op til krav om handicap-adgang og handicaptoilet. Der er to behandlingsrum, så hun med tiden måske får selskab af en zoneterapeut, massør eller andet, som hun kan dele klinik med.
Når man er statsautoriseret fodterapeut, er man professionel behandler af fodproblemer, som er et udslag af sygdom. Diabetes, leddegigt og nedgroede negle er de tre hoved-områder, man arbejder med, men der er naturligvis også mange andre problemer med fødderne, som fodterapeuten tager sig af.
»Problemer med ryggen, skuldrene eller andet kan udmærket stamme fra fødderne. Jeg plejer at sige, at hvis man sammenligner med fundamentet i et hus, så giver det problemer, hvis det er skævt. Så kommer der revner i huset, og på samme måde forplanter problemer med fødderne sig til resten af kroppen. Min uddannelse gør, at jeg selv kan lave indlæg til fodtøjet, så de passer til den enkelte. Jeg har udstyr til at lave indlæg i klinikken her i Lemvig.«
I starten vil Dorte Kristensen være på klinikken i Lemvig to gange i ugen - mandag og torsdag. Og hun vil så hveranden tirsdag tage ud til patienter, som ikke har mulighed for at komme på klinikken. De øvrige dage vil hun være i Struer.
»Men jeg da en forventning om, at det hurtigt vil blive flere dage i Lemvig. Jeg får allerede opkald fra folk, der glæder sig over, der nu kommer en statsautoriseret fodterapeut i Lemvig, og da jeg var rundt ved lægerne i byen for at fortælle, at nu kommer jeg, var der også tilfredshed med, at det nu vil kunne klares lokalt. Jeg har telefontid fra 8-9. Jeg er jo alene, så hvis jeg har en patient, kan jeg ikke tage telefonen. Men jeg ringer tilbage, hvis man lægger besked. Jeg får snart et booking-system på nettet på lemvigfodklinik.dk.«
Dorte Kristensen tager også ud og holder foredrag - ikke mindst om diabetes, hvor fødderne er en vigtig del i behandlingen og i overvågningen af, hvordan sygdommen påvirker kroppen.
Annonce
Annonce
Lemvig

Vægterne ikke med i programmet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Lemvig

Nyt tag kostede overskud i LGF

Annonce