Annonce
Lemvig

Folketingsmedlem: Reform vil ramme skævt i Lemvig

Lemvig Kommune bliver én af de kommuner, der kommer til at bidrage mest til en kommende udligningsreform i forhold til den nuværende udligning, viser et udspil fra regeringen. Det er skævt, mener folketingsmedlem.
Lemvig Kommune står til at blive taber i regeringens udspil til den kommunale udligning. - Det er opsigtsvækkende, siger folketingsmedlem Thomas Danielsen

Lemvig: Lemvig Kommune står til at miste et stort millionbeløb oven på regeringens udkast til en ny udligningsreform.

Det får Venstres folketingsmedlem, Thomas Danielsen, til at kritisere udspillet.

- Det er opsigtsvækkende, at Lemvig står til at skulle aflevere flest penge i den skitserede model. Det virker meget skævt, når man tænker på de udfordringer Lemvig Kommune står over for, især når man ser på den demografiske udvikling. Der er et faldende børnetal og en stigning i antallet af ældre, siger Thomas Danielsen, der er valgt i Struer-Lemvig kredsen.

Ved præsentationen af den nye udligningsreform torsdag middag blev der ikke sat konkrete tal på, hvor mange penge i kommunal udligning de enkelte kommuner får. Men ud fra forskellige grafer fremgår det, at Lemvig Kommune fremover skal have 0-5000 kroner per borger i modellen. I dag ligger beløbet ifølge DR på 6736 kroner per borger, og det kan betyde en nedgang på et to-cifret millionbeløb i kommunalt tilskud.

Hvis udspillet bliver en realitet kommer Lemvig Kommune sammen med Fanø, Favrskov og Skanderborg Kommune til at blive de kommuner vest for Storebælt, der skal bidrage mest i forhold til den nuværende model for den kommunale udligning.

- Det ser ud til, at man med udspillet har ramt en driftig kommune, der har en lav arbedsløshed, de unge tager en uddannelse, og hvor der bliver skabt vækst, siger Thomas Danielsen, der for tiden er på barselsorlov fra folketingsarbejdet.

Han vil dog tage kontakt til sine partifæller på Christiansborg og pege på de skævheder, der i hans øjne er i udspillet til reformen i den kommunale udligning.

- Forhåbentlig kan vi sætte en finger på problematikken med Lemvig og være med til at ændre det ved forhandlingerne om reformen, siger Thomas Danielsen.

Thomas Danielsen mener, at Lemvig Kommune i udkastet til en reform af den kommunale udligning bliver straffet for at være driftig. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

112

Fik to anmeldelser om biler på havnen

Annonce