Annonce
Lemvig

Fond uddelte midler: Forening fik mere end forventet til nyt samlingssted

Formanden for Ramme Borger- og Håndværkerforening, Bent Wolder Mortensen, er på vej ind i det, der i løbet af det kommende år bliver et samlingssted for foreningens frivillige. Foto: Jesper Lundsgaard
Ramme Borger- og Håndværkerforening vil renovere tidligere kontorbygning, der skal være samlingssted for foreningens frivillige
Annonce

Ramme: Ramme Borger- og Håndværkerforening er blevet 450.000 kroner rigere.

Pengene er støtte fra Nordea Fondens "Her Bor Vi"-pulje, og midlerne skal bruges til at skabe et mødested og kaffestue for foreningens frivillige.

Formanden for Ramme Borger- og Håndværkerforening, Bent Wolder Mortensen, var overrasket, da han fik at vide, at borgerforeningen havde fået 450.000 kroner til projektet. I første omgang havde man nemlig søgt 300.000 kroner, som skulle suppleres af midler fra andre puljer. Men de ansøgninger er i første omgang sat på standby.

- Jeg tror, vi kan realisere det meste af det, vi har planer om for det beløb, vi har fået fra Nordea Fonden. Noget af arbejdet kan vi også lave med frivillig arbejdskraft, siger formanden.


Tanken er, at folk skal kunne kigge ind, når vi er nogle her i huset, for at få en snak om vores arbejde

Bent Wolder Mortensen, formand for Ramme Borger- og Håndværkerforening


Det nye mødested skal placeres i en kontorbygning, der tidligere var en del af Skovgaard Maskinfabrik. Kontorbygningen er det eneste, der er tilbage fra fabrikken, der er blevet revet ned for at gøre plads til en parkeringsplads ved byens købmandsforretning.

Annonce

Bliver mere synlige

Ideen er, at kontorbygningen skal renoveres og ombygges, så den kan rumme mødefaciliteter for foreningens bestyrelse samt have et tekøkken, hvor det er muligt at få en kop kaffe. Desuden skal der lægges nyt tag på bygningen, der også får nye vinduer. Endelig skal der også laves et offentligt tilgængeligt handicaptoilet.

- Tanken er, at folk skal kunne kigge ind, når vi er nogle her i huset, for at få en snak om vores arbejde. Der er flere af vores frivillige, der bor i den modsatte ende af byen, og de vil få mulighed for at benytte toilettet her, når de er i gang laver vedligehold på nogle af pladserne her i byen. Og samtidig bliver vi som borgerforening også mere synlige med huset, siger Bent Wolder Mortensen.

Han vil ikke sætte dato på, hvornår mødestedet kan stå klar.

- Vi regner med, at vi kan være færdige i 2021, siger han og tilføjer, at der også skal findes et navn til det nye samlingssted for borger- og håndværkerforeningen.

Projektet i Ramme er et af i alt 139 projekter over hele landet, der har fået gavn af midler fra Nordea Fonden, der har delt i alt 60 millioner kroner ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Opbakning til Høfde 42-kæmperne

Annonce