Annonce
Kultur

Food Festival nåede op mod 15.000 besøgende: Lover mindre kø næste gang

Her ses køen til Secondhand Bazar. Foto: Paul Erik Fabricius, Kulturdivisionen
Vi vil vi se mange flere, hvis ikke dobbelt så mange food trucks, hvis det her gentages, siger arrangør.

Holstebro: Weekendens Street Food Festival på Slagteriet har lært de involverede to vigtige lektioner om Vestjylland.

Nummer 1: Hvis man ser bort fra vestjysk beskedenhed og drømmer stort om 10.000 tilskuere, så kan det sagtens lade sig gøre.

- Det har været en kæmpe succes. Ingen tvivl om det. Der har været et sted mellem 10.000 og 15.000 besøgende - deraf har der selvfølgelig været nogle, der har været her mere end én gang. Én bod omsatte alene om søndagen for 75.000 kroner, og dens standard ret kostede 75 kroner, så den har solgt 1000 retter om søndagen. Det ved jeg godt, at ikke alle boder gør, men det giver alligevel et praj om den overvældende interesse, lyder det fra arrangørerne Kristian Andersen og Kenneth Kristensen, Holstebro Events.

Nummer 2: Interessen gav kø, både til Secondhand Bazar, der om søndagen havde flere 100 mennesker i kø, fordi knap 90 mennesker måtte lukkes ind ad gangen, og til madboderne.

- I forhold til de køer, vi så, så er det ganske simpelt: Vores samarbejdspartner, Aarhus Mad & Marked, har nu forstået, at herovre i Vestjylland tager vi fra, når vi spiser, siger arrangørerne.

- Derfor vil vi se mange flere, hvis ikke dobbelt så mange food trucks, hvis det her gentages, siger de.

Selvom antallet af besøgende ikke optælles, så vurderer arrangørerne besøgstallet ud fra solgte retter blandt andet.

- Lørdag blev der gennemsnitligt solgt 500 retter i hver bod. Her vurderer vi, at der var 6000 mennesker og næsten det samme antal søndag, ligesom der var mange mennesker fredag. Jeg tror nærmere, vi har været på 15.000 mennesker henover weekenden. Men samtidig er der nok flere, der er kommet over to omgange, siger Kristian Andersen mandag morgen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Grønkjær og Aske måtte se sig slået

Lemvig

Caféen rives ned for at genopstå

Lemvig-Thyborøn For abonnenter

Må hjem og arbejde med angrebsspillet på træningsbanen

Annonce