Annonce
Holstebro

Forældre har fået nok af politikernes lappeløsninger: Skolen er fyldt op - til maj kommer der 100 nye børn - hvad har I tænkt?

- Vi får flere og flere klasser og kan ikke blive ved med at rumme dem. Allerede nu er det et logistisk problem. Vi kan kun opfordre til, at kommunen kommer på forkant med udviklingen, så vi ikke ender i flere lappeløsninger og med en pavillonskole, siger skolebestyrelsesformanden i Halgård, Rasmus Højberg. Foto: Morten Stricker
Forældre i Halgård efterlyser handling. Skolen har ikke plads til de børn, der heller ikke var plads til i vuggestuen og børnehaven.

Halgård: De har talt om det længe i Halgård, og for hver dag der går, bliver bekymringerne ikke mindre.

Skolen har ikke plads til alle børn, men udstykningerne fortsætter bare.

- Vi får flere og flere klasser og kan ikke blive ved med at rumme dem. Vi er fyldt til maks nu, til maj kommer der en årgang med cirka 100 førskolebørn - og der er ikke tænkt noget videre, undrer Rasmus Højberg sig.

Annonce

Han er far til tre og bestyrelsesformand for Halgård Skole, hvor der går 623 børn. Skolen er presset både inde og ude og har været det længe, og de to midlertidige pavilloner, som er taget i brug som klasselokaler, udløber om halvandet år.

Inddrager musiklokalet

- Allerede i dag er det et logistisk problem, og specielt når førskolebørnene kommer har det tidligere været nødvendigt at rykke rundt med de store elever. Så er de kommet ned i musiklokalet midlertidigt. Ellers var der ikke plads til dem, siger Rasmus Højberg.

Forældrene oplever, at kommunen hele tiden halser bagefter, og at såvel dag- og skoletilbud ikke udbygges tilstrækkeligt og i tide til at følge med de nye boligområder, der skyder op.

- Da hallen blev bygget, blev der lavet et ekstra rum dernede, som - vi fik at vide - ikke måtte bruges til undervisning, men allerede halvandet år efter blev der sat nogle vinduer, og så sagde kommunen, at det godt måtte bruges. Det bliver hele tiden lavet lappeløsninger, kritiserer Rasmus Højberg.

Det er ikke bare i skoleåret 22/23, at vi står til at få et ekstra spor på 0. årgang, som udfordrer os på kapaciteten. Elevtallet vil blive øget, også efter 2025 - og i det tal er der ikke engang indregnet de 700 nye boliger, der er planer om at opføre i Halgaard Enge.

Rasmus Højberg, bestyrelsesformand, Halgård Skole.

Store problemer med at få passet Mejdal-Halgård-børnene lokalt, har også resulteret i flere lappeløsninger. Blandt andet har Børne Universet Mejdal været ude at låne lokaler i kirken midlertidigt, ligesom institutionen også har været nødt til at tage pavilloner i brug for at få plads til alle børn.

- Vi har jo vidst længe, at børnene er her, men kommune og politikere har gemt sig bag tallene, som viste noget andet. De tal var jo ikke realistiske, siger Rasmus Højberg.

Annonce

Ikke talt med

Han håber ikke, at det gentager sig med skolen, så det ender som en pavillonskole som skolen i Mejrup, der først nu er under udbygning.

- Det er ikke bare i skoleåret 22/23, at vi står til at få et ekstra spor på 0. årgang, som udfordrer os på kapaciteten. Elevtallet vil blive øget, også efter 2025 - og i det tal er der ikke engang indregnet de 700 nye boliger, der er planer om at opføre i Halgaard Enge, pointerer skolebestyrelsesformand Rasmus Højberg.

SF har for nyligt været ude at foreslå, at der bygges en ny skole og daginstitution mellem Mejdal og Mejrup. Men de andre partier har endnu ikke forholdt sig til og meldt noget ud i forhold til kapacitetsproblemerne på skolen, ligesom det ikke er nævnt med et ord i forvaltningens udkast til budget 2022-2025.

Til gengæld er der tidligere politisk blevet nikket til, at der skal opføres en ny daginstitution i Halgård i 23/24, men placeringen vil SF altså gerne have op til diskussion.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Birgitte bor ud til trafikeret vej: Det er som om hjernen er på arbejde hele tiden

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stor prisstigning: Så meget skal du betale for at få tømt dine affaldscontainere næste år

Lemvig For abonnenter

Vejdirektorat kender problem: Men det er svært at støjsikre i Klinkby

Erhverv

Britt og Christina åbner ny klinik: Her kan du få plejet dine fødder

Lemvig

Det begynder med et lig blandt auktionens fiskekasser - gymnasielærer har skrevet krimi om kvotekonger i Thyborøn

Lemvig

Fond uddelte 400.000 kroner - stort beløb gik til nyt klokkespil i Harboøre Kirke

Kultur For abonnenter

Iben fra Tjørnevej har hovedrolle i ny Netflix-serie, der vises i over 190 lande: - Jeg kan ikke huske den casting, der sikrede mig rollen

Kultur

Hvorfor er det 'kun' kvinder, der benytter biblioteket?

Lemvig

De betaler, så turister kan køre gratis med toget mellem Lemvig og Thyborøn

Navne For abonnenter

Lis og familien flytter fra Nørrebro: Når man får børn, ser man pludselig sit liv på en anden måde

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Lemvig For abonnenter

Efterårets første storm trak gæster til havet - vagtcentral havde travlt, men ikke med stormskader

Erhverv

Malene foran et højdepunkt i de 17 år i Jysk - indvier større og moderniseret butik

Annonce