Annonce
Holstebro

Forældre i pasningsklemme: Har ansat farmor som ung pige i huset

Kate Gahner Larsen passer sit barnebarn Laura på fuld tid. Mødetiden varierer - nogle dage står hun i Tvis klokken 06.45 - og nogle dage tager hun Lauras farfar Poul med. Så er de to. Foto: Morten Stricker
Lauras forældre kunne ikke få pasning lokalt, da mor skulle begynde på job efter endt barsel. Nu har de fundet en løsning.
Annonce

Tvis: Det er som om, Laura får et ekstra kravle-gear, når hun ser sin farmor.

Men de to - Laura på snart 11 måneder og farmor på 67 - ser også en hel del til hinanden for tiden.

Farmor Kate Gahner Larsen fra Idom var egentligt gået på pension fra lønningskontoret på sygehuset for to år siden, men da sønnen Søren Gahner Larsen og svigerdatteren Maria Ejstrup Bach havnede i en pasningsklemme, sprang hun til.

- Selvfølgelig tog jeg hende. Det er jo også en gave at få lov til at passe hende. Jeg kommer jo tæt på hende på en helt anden måde, og hun bliver jo virkelig glad, når jeg kommer. Det er dejligt, siger Kate Gahner Larsen, hvis kontrakt som privat børnepasser lyder på 37 timer om ugen.

Søren Gahner Larsen og Maria Ejstrup Bach skrev Laura op til en dagplejeplads i Tvis, hvor de bor, men der var ingen ledige pladser i hverken i Tvis, Halgård eller Mejdal, da mor skulle starte med at arbejde igen. Derfor har de arrangeret privat børnepasning i en periode. Foto: Morten Stricker
Annonce

Tilsidesætter alt

Forældrene havde ellers taget alle forholdsregler med henblik på at give Laura en god start. Mor havde lavet en aftale med sin arbejdsgiver om at kunne gå tre timer om ugen i de første måneder, og far havde lagt fire ugers barsel i halen på mors barsel, så de havde god tid til at køre hende ind i dagplejen.

Men fire uger før Laura skulle ud og passes, fik forældrene besked om, at de ikke kunne få en dagpleje- eller vuggestueplads i hverken Tvis, Halgård eller Mejdal, til trods for at Laura blev skrevet op til kommunal pasning én måned efter fødslen. Forældrene kunne få en midlertidig plads i Mejrup, indtil der blev noget ledigt i Tvis, hvor de bor og har bygget hus. Det takkede de nej til for at skåne Laura for flere skift på få måneder.

Familiens plan B blev at søge Holstebro Kommune om tilskud til privat børnepasning og ansætte Lauras farmor.

Dagen efter, at Kate Gahner Larsen var blevet godkendt som privat børnepasser, lå der en besked i forældrenes e-boks om, at Laura har fået en dagplejeplads mindre end en halv kilometer fra bopælen per 1. april.

- Jeg har det godt med den løsning. Det var den bedste i den situation, vi var endt i. Men det er da også rart at vide, at vi har en dagplejer per 1. april. Det er mest dét der med, at man ikke vidste, hvor længe det andet skulle køre, siger Maria Ejstrup Bach.

Annonce

Far kunne heller ikke få plads

Det er i øvrigt ikke første gang, at familien Gahner Larsen er havnet i et pasningsdilemma.

- Det var det samme, da Søren var lille. Dengang kunne vi heller ikke få pasning. Han var ude at blive passet to andre steder, før vi fik plads i Idom, hvor vi bor, fortæller Kate Gahner Larsen.

Er det hårdt at være børnepasser på fuld tid - som farmor?

- Nej, det synes jeg ikke. Det går så fint. Du laver jo en hverdag, og derfor bliver det ikke så hårdt, siger Kate Gahner Larsen, der nogle dage tager Lauras farfar med på job - så er de to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce