Annonce
Holstebro

Tilslutningen til vaccination er stor: Men ét byområde halter gevaldigt efter

Generelt er der stor vaccinetilslutning i Holstebro Kommune, men det kniber i Nørrelands Sogn, og her kommer der til at være en ekstra indsats i de kommende uger for at få så mange som muligt vaccineret. Arkivfoto: Morten Stricker
21 procent af beboerne har ikke reageret på invitationen til at blive vaccineret. Det er nødvendigt med en ekstra indsats, mener socialudvalgsformanden.

Holstebro: Den store jagt på at få de sidste 20-25 procent af den danske befolkning vaccineret er for alvor gået ind.

Statsminister Mette Frederiksen og sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm har i denne uge allerede været ude at argumentere for, at de så mange danskere som muligt bliver vaccineret mod corona inden efteråret.

De kommende dage og uger vil byde på en række initiativer, der skal få restgruppen vaccineret. Det er slut med at bruge mange timer ved computeren for at få en tid til vaccine. Nu er der masser af ledige tider - også i Region Midtjylland og Holstebro, hvor der i dag onsdag for første gang er mulighed for at blive vaccineret uden tidsbestilling.

Annonce


Det er en udvikling, vi holder meget øje med. Det er helt afgørende, at vi får så mange vaccineret som muligt. Vi kommer til at gøre en ekstra indsats i det område i den kommende tid, siger Jens Kristian Hedegaard.

Jens Kristian Hedegaard, socialudvalgsformand


Langt de fleste i Holstebro Kommune har sagt ja tak til at blive vaccineret.

Men i et byområde halter tilslutningen til vaccine gevaldigt efter. Det er i Nørrelands Sogn, hvor 21 procent endnu ikke har taget imod invitationen om at booke en tid.

Hurtig indsats

Formand for social- og sundhedsudvalget i Holstebro, Jens Kristian Hedegaard (V), er helt klar over udfordringen i bysognet.

- Det er en udvikling, vi holder meget øje med. Det er helt afgørende, at vi får så mange vaccineret som muligt. Vi kommer til at gøre en ekstra indsats i det område i den kommende tid, siger Jens Kristian Hedegaard, der endnu ikke kan sætte ord på, hvad indsatsen byder på.

Det er den samme forventning, der er hos Region Midtjylland.

- Det er noget, vi kommer til at kigge på. Det er en aftale, vi har på nationalt plant. Jeg forventer, at det er noget, vi allerede kommer til at kigge på i næste uge, når sommerferien er forbi. Vi skal gøre, hvad vi kan for at få så mange som muligt vaccineret. Og vi sætter nu fokus på de områder med lav tilslutning,  siger Flemming Bøgh Mikkelsen, der er kontorchef og sidder med planlægningen af vaccinationsindsatsen i Region Midtjylland.

De aktuelle tal fra Statens Serum Institut viser, at andelen af færdigvaccinerede i Nørrelands Sogn er nede på 48 procent. Det er også det laveste tal i kommunen.

De øvrige byområder ligner meget hinanden. Her ligger andelen af folk, der er inviteret - men endnu ikke har booket en tid  - på omkring 10 procent. Andelen af færdigvaccinerede i en stribe af de lokale sogne er over 60 procent.

Det samlede tal for Holstebro Kommune sige, at 72,9 procent er påbegyndt vaccinationen, mens 55,8 procent er færdigvaccinerede.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Kommune og borgere vil arbejde sammen for at få en omfartsvej ved Klinkby

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Der er bud efter kranen, men nye opgaver må vente - det kræver nemlig 100 lastbiler at flytte den

Leder For abonnenter

Hvis vi ikke vil indstille os på et ringere serviceniveau, må vi se at få alle i sving

Lemvig

Radikale kommer til at bide negle når man håber på at bevare pladsen i byrådet

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

Lemvig

Ung knallertkører undgik lige akkurat at brage ind i bil

Leder For abonnenter

De mørke skyer truer: Vi skal måske forberede os på en anden økonomi i hverdagen

Holstebro For abonnenter

Om en måned skal Martin, Joshua, Juliane og Sofie sætte deres første krydser: - Det betyder altså ikke, at vores stemmer ikke også tæller

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Lemvig

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Lemvig

Stor pumpe skal forhindre oversvømmelse i Lemvig by

Annonce