Annonce
Erhverv

Forbrugerne kan spare 1000 kroner efter rekordresultat

Administrerende direktør Lars Naur fra Jysk Energi kan glæde sig over et overskud på 137 millioner kroner. Foto: Jysk Energi
Jysk Energi kommer ud af 2019 med et rekordoverskud på 137 millioner kroner. Det giver en almindelig husstand en besparelse på 1000 kroner om året i nettarif.

Holstebro/Struer/Lemvig: Det vrimler med dårlige økonomiske nyheder i kølvandet på coronakrisen.

Jysk Energi er dog leveringsdygtig i en mere positiv en af slagsen, og den kommer forbrugerne til gode, så de kan se frem til at spare penge på strømmen i 2020.

Jysk Energi, der leverer strøm til borgerne i Holstebro, Struer og Lemvig med undtagelse af bymidten i Holstebro og Struer, kommer ud af 2019 med et overskud på 137 millioner kroner, hvilket er rekord.

- Vi er rigtig godt tilfredse med resultatet. Det har på mange områder været et rigtig godt år for os, siger administrerende direktør Lars Naur.

Driftsresultatet viser et overskud på 88 millioner kroner, mens der også er en stor gevinst på selskabets værdiportefølge, da 2019 var et meget godt aktieår.

Overskuddet betyder, at forbrugerne kan se frem til, at nettariffen bliver nedsat, hvilket betyder besparelser for kunderne i Jysk Energi.

- Vores beregninger viser, at en standard husstand i vores område vil spare omkring 1000 kroner om året. Vi ligger i forvejen meget lavt, når det handler om nettariffen sammenlignet med resten af landet, siger Lars Naur.

Burde forbrugerne ikke have haft endnu større besparelse efter rekordregnskabet?

- Vores ambition er at fastholde et lavt niveau for vores kunder i årene fremover, så vi ikke skal til at regulere priserne op til næste år, siger Jysk Energis direktør, der allerede nu med sikkerhed ved, at indtjeningen på værdipapirerne i 2020 vil være langt mindre.

- Generelt er vi ikke så følsomme over for coronavirussen som mange andre, men det vil påvirke os i en eller anden grad, siger Lars Naur.

Annonce

Flere muligheder

Bestyrelsesformand Anton Bro fra Harboøre glæder sig også over resultatet:

- Det flotte resultat kombineret med nogle af landets laveste tariffer understreger, hvilken forskel Jysk Energi koncernen gør for lokalområdet. Tarifnedsættelserne alene betyder en besparelse på cirka 1000 kroner pr. husstand og langt mere for landmænd og virksomheder.

Jysk Energi tog for en uge siden initiativ til at oprette en pulje, hvor de nordvestjyske foreninger kunne søge tilskud for at afbøde nogle af de økonomiske tab i denne tid. Det gælder sportsklubber og kulturforeninger.

- Der har allerede vist sig en stor interesse for den pulje på tre millioner kroner. Vi kan i hvert fald se, at der er et behov, siger den administrerende direktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Lemvig

Jesus har tunet ind på 89,1 MHz

Annonce