Lemvig

Forening presser på byrådet

Energiministeriets visualisering af den planlagte havmøllepark, der skal placeres 20 kilometer fra kysten. Illustration fra ministeriets høringsbrev

Vesterhav Nord-gruppen vil have byrådet til at presse på, for at få flyttet de kystnære møller

Vestkysten: Politikerne i Økonomi- og Erhvervsudvalget skal i dag tage stilling til, hvad kommunen mener om en kommende vindmøllepark, der skal placeres cirka 20 kilometer fra kysten.

På forhånd ventes politikerne at være positivt indstillede over for parken, men nu lægger Vesterhav Nord-gruppen pres på politikerne. Det sker i form af et brev til samtlige byrådsmedlemmer, hvor de ikke blot opfordrer til at få møllerne så langt ud på havet som muligt, men også at få politikerne til at arbejde for at flytte de kystnære møller.

"Det bør ligeledes indgå i byrådets høringssvar, at vi forventer, at placeringen af de kystnære havvindmølleparker Vesterhav Nord og Syd tages op til fornyet drøftelse og beslutning i forbindelse med planlægningen af en ny havvindmøllepark", skriver foreningens midlertidige formand, Jens Kaasgaard, i sit brev.

Det er et emne, som nogle af politikerne allerede har med i bagagen inden mødet i dag.

- Jeg vil arbejde for, at høringsvaret får en passus med om at få flyttet Vesterhav Nord ud, siger SF'eren Arne Noe, som der ud over ikke har gjort sin stilling klar inden eftermiddagens udvalgsmøde.

Socialdemokraten Kenneth Bro har tidligere givet udtryk for en lignende holdning, da energimister Lars Chr. Lilleholt tidligere på måneden holdt møde med de vestjyske borgmestre om den planlagte møllepark, men gav samtidigt også udtryk for, at det vil blive svært at flytte møllerne.

I Ringkøbing-Skjern kommune er byrådet indkaldt til et ekstraordinært byrådsmøde på torsdag for at diskutere høringssvaret i en åben dialog. Det er der foreløbigt ikke lagt op til i Lemvig Kommune, hvor udvalget selv vil udforme svaret på kommunens vegne.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Kultur

Her har man ikke mærket til truslen fra computeren

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Struer For abonnenter

Finn fik flænset sin elskede Alfa Romeo på sin fødselsdag

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce