Annonce
Holstebro

Forening undrer sig over høj dødelighed blandt ulve: Udlover dusør på 60.000 kroner

Ulveparret i Stråsø Plantage, som fødte og opfostrede seks hvalpe i 2019, fik formentlig også ulve i år. Men hvor er de blevet af? Forening tror, at ulve bliver skudt ulovligt i Danmark. Foto: Morten Stricker
Ulven er fredet, så hvordan kan det være, at der forsvinder raske, unge ulve ud i den blå luft, spørger forening, der kun kan tænke på én forklaring: Ulovlig jagt.

Holstebro: Bestyrelsen for foreningen Ulvetid, som er pro ulven og dens tilbagevenden til den danske natur, har på et bestyrelsesmøde den 1. december 2020 besluttet at udlove en dusør.

Dusøren lyder på 60.000 kroner "for oplysninger, der fører til domfældelse af en person for ulovligt at have skudt en ulv".

Baggrunden for dusøren er en ifølge foreningen "meget høj kryptisk dødelighed af unge raske ulve". "I betragtning af, at ulven er under streng beskyttelse, og der ikke kan findes en naturlig grund til ulvenes forsvinden, syntes den eneste forklaring at være ulovlig jagt. Noget som ikke er helt utænkeligt, når det tages i betragtning, at medlemmerne af en ulvefjendtlig forening - med adresse lige midt i ulvezonen - har hædret en person, for med fuldt overlæg at have begået en ulovlig handling, idet han fra forsædet i hans bil, har skudt og dræbt en 1-årig ulv," skriver foreningen på sin Facebook-side.

Overfor Dagbladet uddyber formand Ole Pedersen foreningens undren:

- Det er et samlet billede af, at ulve forsvinder i Danmark. Der er forsvundet 10-11 ulve, som ingen kan redegøre for, og nu er vi overbevist om - med vores kendskab til ulve - at de ikke kommer af dage på naturlig vis. Vi er overbevist om, at de bliver skudt - og det gør vi så noget ved nu.

Men hvad bygger I jeres mistanke på - og hvor stærk er den?

- Den er meget stærk, og det er ud fra, at det alle er unge, raske ulve i deres bedste alder, der fordamper ud i det blå uden at efterlade sig spor, siger formand Ole Pedersen, der hverken tror på, at ulvene dør af naturlige årsager, er blevet kørt ned, taget af byttedyr eller slås indbyrdes, eftersom der er så få af dem i Danmark, at de ikke har grund til at slås om territorier.

Dusøren udloves foreløbigt frem til 31. december 2021.

Annonce

Ingen overlevende ulve-unger i Stråsø

Naturhistorisk Museum og Aarhus Universitet, som varetager den nationale ulveovervågning, har tidligere på året konkluderet, at ulveparret i Stråsø Plantage, som fødte og opfostrede seks hvalpe i 2019, formentlig også fik ulve i år, men at de er døde kort efter fødslen. Konklusionen bygger på, at der hverken har været observationer af hvalpe på de opsatte vildtkameraer i området eller fund af ulvelorte med nye DNA-profiler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce