Annonce
Holstebro

Forening vil have flyttet reklame-pyloner væk fra gågaden, allerede inden de kommer op: Manden bag undrer sig over, at nogen har ondt af dem

Det er reklame-pyloner som denne, der opsættes fire steder i gågaden. De er 2,6 meter høje og 1,2 meter brede. Halvdelen råder Handelsstanden over og vil sælge reklameplads til sine medlemmer. Den anden halvdel ejer Musikteatret, der ikke vil sælge ud af reklamepladsen, men udelukkende bruge den som platform for sine egne arrangementer. Illustration: Musikteatret
Efter planen opsættes der fire reklamer-pyloner i gågaden før julehandelen. Forening vil have flyttet dem til parkeringspladserne.

Holstebro: Det er en rigtig dårlig idé at plastre gågaden til med digitale lysshow fra tidlig morgen til sen aften ugens syv dage.

Det mener Foreningen BY & LAND i Holstebro, der opfordrer teknisk udvalg til at genoverveje beslutningen om at efterkomme ansøgningen fra Musikteatret og Handelsstanden om opsætning af reklame-pyloner fire steder i gågaden.

- De er grimme og skæmmer det bymiljø, som netop er årsagen til, at folk kommer til Holstebro. De er 2,4 meter høje og 1,2 meter brede og vil skabe propper, når folk stopper op for at orientere sig, siger formand Jes Christian Jessen.

Annonce

Foreningen foreslår, at pylonerne i stedet placeres på p-pladserne ved Rådhushaven, Nørreport, Enghaven og eventuelt også ved banegården og Bilka, hvor der kommer mange udenbys gæster.

Reklame-pyloner i gågaden

Det er Musikteatret Holstebro og Handelsstandsforeningen, der ønsket at opsætte fire reklamer-pyloner i gågaden.

Formålet med at opsætte pyloner er "at bidrage til, at Holstebro by bevarer sit unikke handelsliv med mange små og mellemstore butikker i bybilledet."

Skal reklamere for kulturelle tilbud i Musikteatret, kulturelle tilbud fra andre kulturaktører og kommercielle tilbud fra byens handlende.

Pylonerne er 2,4 meter høje og 1,2 meter brede. Får samme grå farve som skraldespande og bænke.

Placeres ved Store Torv, Enghaven 4, Nørreportcentret og i Rådhusstræde, Kommer op før julehandlen.

Et spot tænkes at have en varighed på 7 sekunder.

Spots ikke må være af anstødelig eller polemisk karakter, og at alment accepterede normer for reklame- og markettingskommunikation skal respekteres, ligesom pylonerne ikke må anvendes til valgpropaganda,

I første omgang gælder tilladelsen i fem år, og som minimum i tidsrummet fra klokken 8-20 alle ugens dage. I en forsøgsperiode frem til maj vil pylonerne dog væreaktiv fra klokken 6.30 til 22.30.

Kilde: Holstebro Kommune

Vil strække sig langt

Men det kommer ikke på tale at flytte pylonerne, allerede inden de er sat op. Det siger Finn Orvad (V) fra teknisk udvalg, som har givet tilladelsen til fem år.

Synes du, de pynter i gågaden?

- Nej, det tror jeg ikke, at de kommer til, men det er et ønske fra handelsstanden, og jeg vil strække mig langt for at imødekomme de handlendes ønsker og sikre overlevelsen af vores handelsby, siger Finn Orvad.

Men hvad kunne der ske ved at flytte dem til p-pladserne, der ligger lige op ad gågaden?

- Det er ikke det, handelsstanden har ønsket, og det hjælper ikke at lave noget, som ikke gavner nogen, siger Finn Orvad.

Foreningen BY & LAND  stiller også spørgsmålstegn ved værdien af pylonerne, ligesom den anfægter den forskelsbehandling, der ligger i, at handelsstanden og Musikteatret må bruge gågaden til at profilere sig digitalt - en mulighed som ikke tilbydes andre virksomheder.

Annonce

Sælger mere

Men den kritik afviser Musikteatrets direktør, Anders Jørgensen, som fik ideen til gågade-pylonerne.

- De landsdækkende kædereklamer på byens busskure er der aldrig nogen, der har brokket sig over, men når det så er lokale handlende, der gerne vil synliggøre sig i deres egen by, så får nogen ondt af det. Men det er de små handlende, som er med til at skabe liv i byen. Jeg tror, vi ville være ildestedt alle sammen, hvis det kom til at gå dem dårligt, siger Anders Jørgensen.

Han har i forvejen pylonerne ved indfaldsvejene og storskærmen - og han er ikke et sekund i tvivl om, at den digitale profilering flytter noget.

- I 2007 solgte vi 26000 billetter, nu sælger vi 136.000 om året. Det kan der være mange gode grunde til, men jeg tror blandt andet det har noget at gøre med synliggørelse. Vores analyser viser, at der skal ni-ti eksponeringer til, inden kunden køber, så jo flere gange vi kan præsentere et arrangement, jo mere sælger vi. Storskærmen hjælper os rigtig meget, siger Anders Jørgensen.

De fire pyloner koster 700.-800.000 kroner i indkøb. Handelsstanden og Musikteatret deles om udgifterne og ejer hver en halvdel.

- Handelsstanden vil sælge annoncer til sine medlemmer. Vi kunne også vælge at sælge, men det vil vi ikke. Vi vil bruge det som platform for vores egne produkter for at sælge flest mulige billetter, siger Anders Jørgensen, direktør for Musikteatret.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Kommune og borgere vil arbejde sammen for at få en omfartsvej ved Klinkby

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Der er bud efter kranen, men nye opgaver må vente - det kræver nemlig 100 lastbiler at flytte den

Leder For abonnenter

Hvis vi ikke vil indstille os på et ringere serviceniveau, må vi se at få alle i sving

Lemvig

Radikale kommer til at bide negle på valgaftenen: Kan partiet fastholde sin plads i byrådet?

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

Lemvig

Ung knallertkører undgik lige akkurat at brage ind i bil

Leder For abonnenter

De mørke skyer truer: Vi skal måske forberede os på en anden økonomi i hverdagen

Holstebro For abonnenter

Han blev ansat til at hjælpe veteranerne - nu har han sagt op: Jeg kan ikke være ansigtet udadtil for en indsats, jeg ikke føler er den rigtige

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Lemvig

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Struer For abonnenter

Marianne støtter Inger hele vejen, også når folk bliver grimme at høre på: - Hun er ikke bare en åndssvag kælling

Lemvig

Stor pumpe skal forhindre oversvømmelse i Lemvig by

Annonce