Annonce
Holstebro

Foreninger tygger på opfordring om nedlukning: Det går ud over børnene og de unge igen

Der bliver taget masser af forhåndsregler i foreninger for at undgå coronasmitten. Nu bliver de alligevel opfordret til at holde en pause fra aktiviteterne for at få styr på smittetallene i kommunen. Arkivfoto: Morten Stricker
Opfordringen om at lukke foreningslivet ned i to uger skal i flere foreninger forbi bestyrelsesbordet, før der tages endelig stilling til, om aktiviteterne skal indstilles.

Holstebro: Smittetallene i Holstebro Kommune ligger lige under den grænse, der kan betyde, at kommunen bliver pålagt at lukke ned for skoler og foreningsliv.

Det har fået kommunens økonomiudvalg til at opfordre alle foreninger med særlig risiko for smitte til at lukke ned for aktiviteterne.

Det er en opfordring, der lige skal tygges på i de enkelte foreninger.

Annonce

I Vinderup IK kan fodboldspillerne dog godt forberede sig på 14 dage uden at komme på græs.

- Umiddelbart følger vi opfordringen. Vi er en del af samfundet, og vi skal hjælpe med at sikre, at smitten holdes nede. Det er træls, men vi skal løfte i flok og hjælpe hinanden igennem den her tid, siger Rasmus Visholm, formand for Vinderup IK.

Skal først drøfte det

Helt så afklaret er formanden for Måbjerg IF ikke. Ivan Frederiksen, der sidder på formandsposten, vil være meget ærgerlig over at skulle bede medlemmerne blive hjemme endnu en gang.

- Det går ud over børnene og de unge igen, hvis man lukker ned for de sociale ting. Det er fair, at de ikke må klæde om sammen og sidde i klubhuset og få en sodavand, men vi ved også, at smitterisikoen er minimal udendørs i forhold til indendørs, siger han.

Det betyder dog ikke, at klubben ikke kan ende med at følge opfordringen.

- Jeg har ikke snakket med bestyrelsen endnu, og derfor kan jeg ikke sige, hvad vi kommer til at gøre. Så det kan sagtens være, at vi bliver nødt til også at lukke ned


Lige nu fortsætter vi med de restriktioner, der er nu, hvor vi spritter af og holder afstand. Vi er udenfor, og vi har mulighed for at holde god afstand til hinanden.

Kim Lindegaard, formand Ellebæk Spejderne


Opfordringen henvender sig i første omgang til den del af foreningslivet, hvor medlemmerne kommer tæt på hinanden, som i for eksempel holdsport. Men borgmesteren retter også opfordring mod aktiviteter som spejder.

Her har Ellebæk Spejderne dog ikke planer om at indstille aktiviteterne i første omgang.

- Lige nu fortsætter vi med de restriktioner, der er nu, hvor vi spritter af og holder afstand. Vi er udenfor, og vi har mulighed for at holde god afstand til hinanden. Men vi tager det selvfølgelig også op til overvejelse og tager en snak, og så kan det godt være, vi kommer til at lukke ned, siger Kim Lindegaard, der er formand for Ellebæk Spejderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er en floskel, men den tæller også efter Eriksen i Parken: Der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget

Annonce