Annonce
Lemvig

Flere medarbejdere og flere tilflyttere: Projekt bliver forlænget for tredje gang

Virksomheden Heta, der producerer brændeovne, har haft gavn af projektet. Arkivfoto: Benny Gade.
Job i Vest går ind i en tredie runde og bliver samtidigt åbent for alle interesserede virksomheder
Annonce

Lemvig: Samarbejdsprojektet Job i Vest bliver nu forlænget for tredje gang, og samtidigt inviterer styregruppen endnu flere lokale virksomheder med i samarbejdet.

Projektet har til formål at skaffe veluddannede medarbejdere til de lokale virksomheder samt bidrage til den fremtidige bosætning. Blandt andet fokuserer man på at få flere af de fraflyttede unge tilbage til området, når de er blevet færdige med deres uddannelse i de større uddannelsesbyer. Mulighederne er blandt andet synliggjort gennem positive historier om lokale virksomheder i forskellige medier, events for fraflyttede unge i uddannelsesbyerne, men også gennem praktiksamarbejde med de lokale skoler.

Projektet blev første gang sat i søen i 2016 i et samarbejde med ti lokale virksomheder. Dengang var det et to-årigt forsøg, som det i 2018 blev besluttet at forlænge i yderligere to år.

Nu er projektet klar til at gå ind i en tredje runde, der strækker sig over 2020 og 2021. Ni af de 10 virksomheder ønsker fortsat at deltage i projektet, men denne gang bliver samarbejdet åbent for alle, interesserede virksomheder. De får mulighed for at vælge mellem to typer af partnerskaber: VIP- og LOKAL-partner. Det har været et ønske fra de virksomheder, der har tegnet den hidtidige styregruppe.

- Job i Vest er et vigtig flagskib for kommunes image-arbejde. Det er ikke nok, at vi selv ved, at vores erhvervsliv er noget særligt med fremsynede, kompetente ledere og dygtige, loyale medarbejdere. Vi skal fortælle de mange gode historier om virksomheder og medarbejdere ud over rampen via sociale medier og andre kommunikationsplatforme. Det har været et vigtigt led i at synliggøre os overfor potentielle medarbejdere i resten af landet, siger borgmester Erik Flyvholm (V).

Blandt gengangerne i projektet er Heta i Rom, der producerer brændeovne. Administrerende direktør Martin Bach har været glad for samarbejdet.

- Vi vil gerne vil være med til at tegne kommunens erhvervsliv udadtil. Det er os, der oplever den konkrete udfordring med at finde de rette medarbejdere, når vi har ubesatte stillinger. Samtidig tror jeg også på, at projektets indsatser overfor vores egne unge er med til at give os nye medarbejdere på den lange bane. Vi kan se, at det gør noget ved dem at komme i praktik og lære os og vores jobmuligheder at kende, mens de stadig går i skole her, siger Martin Bach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Mystiske felter set fra luften

Struer

Magiske koncerter på plænen

Lemvig

Tyv stak af med bådmotor

Annonce