Annonce
Lemvig

Formand: Enten har butikkerne det svært eller rigtigt svært

Formanden for Lemvig Handel, Palle Johansen: For at begrænse kørslen har vi i fremtiden gratis vareudbringning mandag, onsdag og fredag. Arkivfoto: Allan Damgaard
Butikkerne i Lemvig Handel har fortsat stille dage, men de oplever også lokalbefolkningens opbakning. Den gratis vareudbringning fortsætter, men den ændres til at være hver anden dag.

Lemvig: - Butikkerne i Lemvig befinder sig i en meget vanskelig situation. Enten har de det svært, eller også har de det rigtigt svært. Alle oplever, at det er meget stille. Men de oplever heldigvis også lokalbefolkningens opbakning - der er stadig en del handler, siger formanden for Lemvig Handel, Palle Johansen.

Og det med antallet af handler kan man blandt andet aflæse i den gratis vareudbringning, som Lemvig Handel lancerede for at reducere de negative konsekvenser ved nedlukningen af samfundet som følge af coronakrisen. Her opfordres folk til at blive så meget hjemme som muligt, og det har helt naturligt lagt en stor dæmper på lysten til at handle i de fysiske butikker.

- Vi har succes med vores vareudbringning. Den bliver brugt flittigt, siger Palle Johansen.

I begyndelsen kørte Lemvig Handel ud med varer hver dag, men for at begrænse kørslen har man valgt kun at køre ud hver anden dag. Den nye ordning træder i kraft i ugen efter påske.

- I fremtiden vil vi køre ud med varer mandag, onsdag og fredag, siger formanden.

Lemvig Handel holder ligeledes fast i de reducerede åbningstider, der hedder kl. 10-16 på hverdage og kl. 10-13 på lørdage. Åbningstiden på hverdage blev reduceret med to timer, fordi der var meget få kunder på ydertidspunkterne.

- Vi kører indtil videre med de reducerede åbningstider frem til den 25. april. Så tager vi stilling til, om vi skal fortsætte med dem frem til den 10. maj. Vi reducerer ikke åbningstiden yderligere. Hvis der sker ændringer allerede fra den 25. april, så bliver det tilbage til de normale tider, siger Palle Johansen.

Det er umuligt at sige, hvornår de gamle indkøbsvaner vender tilbage hos kunderne.

- Lige nu mangler vi i høj grad også turisterne. Dem plejer der at være mange af i f.eks. påskedagene. Påskelørdag plejer jo at være en af årets meget travle dage. Når samfundet bliver åbnet op igen, så må vi se, hvornår folk har lyst til at komme ud at handle igen. Men vi forsøger at holde humøret oppe ude i butikkerne, siger Palle Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

To mand reddet fra kæntret skib

Annonce