Annonce
Kultur

Formand er optimist: Tror på, at festival kan gennemføres normalt

Haze Over Haarum har programmet klar, så man for første gang i tre år kan gennemføre en normal festival. Arkivfoto: Morten Stricker
Efter to år med aflysning og restriktioner har festivalen Haze Over Haarum i samarbejde med andre festivaler, taget forbehold i tilfælde af at coronavirus endnu en gang lægger hindringer i vejen

Harboøre: Meget tyder på, at publikum ser frem til at komme ud for at høre musik igen, når den tidlige sommer rammer landet.

I hvert tilfælde er festivalen Haze Over Haarum godt tilfredse med det nuværende billetsalg fem måneder før, det går løs på festivalpladsen i Harboøre.

- Lige nu er vores billetsalg lidt foran de tidligere, normale festivalår, som vi senest havde i 2019. Og det er positivt, at vi efter alt at dømme nu kan komme til at holde en normal festival. Billetsalget tyder på, at gæsterne også glæder sig til at komme til festival igen, siger festivalens formand, Hanne Noermark.

Annonce

Selv om coronasmittetallene fem måneder før festivalen ligger tårnhøjt i Lemvig Kommune og resten af landet, tror Hanne Noermark på, at det vil være muligt at gennemføre en festival i midten af juni.

- Lige nu er det vinter, og dermed den værste tid med coronaen.  Men jeg tror på, at når vi når til foråret, så vil virussen lægge sig, så vi kan holde en festival, siger hun.

Haze Over Haarum

Disse bands og solister står indtil videre på plakaten til årets udgave af Haze Over Haarum, der efter planen afvikles 9.-11. juni.

L.O.C

Malte Ebert

Gnags

Malurt

Jung

Italo Brothers

Back To Back

Ude Af Kontrol

Jonah Blacksmith

L.I.G.A

Søs Fenger

Drew Sycamore

Hugorm

Johnny Deluxe

Fyr Og Flamme

Tørfisk

Fætters

Guns N'Roses Jam

Haze Over Haarum blev i 2020 aflyst lige som alle andre festivaler, mens det lykkedes at gennemføre en coronaversion med et begrænset program i 2021. Men Hanne Noermark forventer, at 2022-udgaven vil blive afviklet med fuldt program over tre dage, som man har kendt det i hovedparten af festivalens første 41 leveår.

Vigtigt at alle overlever

Festivalen har offentliggjort programmet for 2022, og her er rapperen L.O.C hovednavnet sammen med Malurt, Gnags, Ude Af Kontrol, Malte Ebert og Hugorm.

Men selv om optimismen er stor for at kunne gennemføre en normal festival, så har Haze Over Haarum taget sine forholdsregler i tilfælde af endnu et år, hvor det kan ende med enten en reduceret udgave eller en decideret aflysning.

- Der er stadig en usikkerhed, men vi har gennem brancheorganisationen Dansk Live sikret os i tilfælde af restriktioner. Men vi er også nødt til at tage en chance, for vi skal snart tilbage til en tid, der er normal igen, siger Hanne Noermark.

Jeg tror på, at når vi når til foråret, så vil virussen lægge sig, så vi kan holde en festival

Hanne Noermark, formand Haze Over Haarum

Festivalen har blandt andet i samarbejde med Dansk Live og musikernes interesseorganisation, lavet aftaler og kontrakter, som gør at både musikere og festivaler kan komme gennem endnu et år, hvis der kommer restriktioner for festivaler.

- Det er vigtigt, at både kunstnere og vi som festivaler overlever, hvis der igen kommer et år med udfordringer, vi ikke selv er herre over. Derfor har vi arbejdet for at finde de retningslinjer i samarbejde med de øvrige festivaler, og det er lykkedes, siger Hanne Noermark.


Annonce
Erhverv For abonnenter

Thyborøn får nyt maritimt museum - Kystcentret er solgt til folkene bag Sea War Museum

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Lagt på is: Det er slut med Heidis friske fisk

Leder For abonnenter

Det er helt oplagt: Selvfølgelig skal de unge på plejehjem

Navne

Lotte vil hjælpe dem, der ikke er der, hvor de gerne vil være i livet

Holstebro

Søren Gade har selv prøvet at være gruppeformand, og han har store forventninger til Danielsen

Alle blå partier vil afskaffe kravet om mundbind

Lemvig For abonnenter

Leder om ny ungarbejder: Mathilde er med til at skabe stjernestunder for de ældre

Holstebro For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Erhverv

Karsten opfandt berømt slogan for 30 år siden: - Jeg fik en flaske gammel dansk og et diplom

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Lemvig

Coronasmitte eksploderer i Lemvig: Krydser markant milepæl for første gang

Lemvig For abonnenter

15-årige Mathilde arbejder på plejehjem: Jeg kan mærke jeg gør en forskel for dem her

Lemvig

To nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til forfatterpar

Annonce