Lemvig

Formel blåstempling af Folketinget

Folketingsmedlem Orla Østerby (C) er godt tilfreds med, at bevillingen til Klimatorium nu formelt er på plads på finansloven. Arkivfoto
Finansudvalget har sagt god for de tre millioner krone rom året frem til 2022 til Klimatorium, og det er Orla Østerby godt tilfreds med nu er på plads

Lemvig: Torsdag godkendte Folketingets finansudvalg formelt, at Folketinget vil yde tre millioner kroner til Klimatorium i Lemvig årligt fra 2019 til 2022.

Det var miljø- og fødevareministeriet, der ønskede, at denne bevilling skulle gives.

- Og nu er det så på plads, så Foreningen Klimatorium kan råde over pengene, siger en tilfreds Orla Østerby, der som konservativt folketingsmedlem har arbejdet på at få denne bevilling til Klimatorium med på Finansloven.

De tre millioner kroner er til aktiviteter i Klimatorium og ikke til selve byggeriet. Derfor er det til Foreningen Klimatorium, pengene gives, så man har disse midler til rådighed i de år, Klimatorium skal bygges op.

I aktstykket, som finansudvalget nu har godkendt, står der, at pengene skal bruges til foreningsaktiviteter som opbygning og facilitering af et samarbejdskoncept. Man skal formidle klimaudfordringer og lave konkrete projekter for klimatilpasning, etablere en hjemmeside samt planlægge og gennemføre et årligt tilbagevendende klimamøde.

Denne blåstempling fra Folketingets side var så endnu en milepæl i etableringen af Klimatorium. Efter påske skal Lemvig Byråd godkende lokalplanen for Klimatorium på Østhavnen. 17. april sendes udbudsmaterialet ud til de firmaer, der skal være med i licitationen, og denne licitation afholdes 29. maj. Holder licitationsresultatet budgettet, kan man gå i gang med at bygge Klimatorium, hvis 1. etape så skal stå færdig et års tid senere i 2020.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ungdommen går sammen på Tangen

Lemvig For abonnenter

Tre huller i bybilledet fyldes ud

Lemvig

FCM-spillere skal træne i Harboøre

Livsstil For abonnenter

Lisbeth Østergaard: Du skal kunne finde lykken i leverpostejslivet

Lemvig For abonnenter

Skal der spares eller ej: Vi aner ingenting

Sport For abonnenter

- Nu er det mig, de andre holder øje med og måler sig op imod

Lemvig

Opdateret: Bilist på sygehuset efter færdselsulykke på Ringkøbingvej

112

Ville undvige dyr - endte på taget

Annonce