Annonce
Navne

Fornem pris til kunstner i Holstebro Kunstmuseums bestyrelse

René Schmidt er blevet tildelt Eckersberg-medaljen. Arkivfoto: Preben Madsen
Annonce

Viborg/Holstebro: Viborg-kunstneren René Schmidt er den 8. oktober blevet tildelt Eckersberg-medaljen af Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster for indsats af høj kvalitet inden for den fri eller bundne kunst.

Den 52-årige René Schmidt har en vis tilknytning til Holstebro, idet han tidligere har undervist på Kunst & Design under Dansk Talentakademi (DTA). Han er sammen med DTA-leder Søren Taaning med-initiativtager til Skovsnogen Deep Forest Art Land, der ligger lidt syd for Herning, hvor han blandt andet selv er repræsenteret med to skulpturer.

René Schmidt er også udpeget af Akademirådet til at sidde i bestyrelsen for Holstebro Kunstmuseum, hvor han i øvrigt i 2005 havde udstillingen "Udfoldet og Indfoldet". I forbindelse med den udstilling blev han tildelt Astrid Noaks Hæderslegat.

Han har udsmykket for Nykredit, Forsvaret, Kulturministeriet, Syddansk Universitet, Hotel Nyborg Strand og Retten på Frederiksberg.

René Schmidt vandt for et par år siden en stor konkurrence om udsmykning af metrostationen Sluseholmen i København, som forventes færdig i 2024.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce