Annonce
Navne

Fornem pris til ledende Holstebro-overlæge

Professor og ledende overlæge på Ortopædkirurgisk Afdeling Torben Bæk Hansen får overrakt den pædagogiske hæderspris af prorektor Berit Eika på Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse, AU
Professor og ledende overlæge Torben Bæk Hansen fra Ortopædkirurgisk Afdeling i Holstebro modtog Pædagogisk Hæderspris.
Annonce

Holstebro: Fredag den 13. september fik Torben Bæk Hansen fik overrakt Pædagogisk Hæderspris. Prisen tildeles som en anerkendelse af fremragende og banebrydende undervisning på Aarhus Universitet – nærmere bestemt Institut for Klinisk Medicin.

Med prisen, der blev uddelt under Aarhus Universitets Årsfest, fulgte 100.000 kroner til prismodtageren.

Torben Bæk Hansen har i mere end 20 år arbejdet med udvikling af undervisning og pædagogisk metode, og så er han initiativtager til landets første prægraduate studieafsnit, hvor de medicinstuderende sammen med studerende fra fysioterapi- og sygeplejeuddannelserne har ansvaret for "rigtige" patienter. I dette set-up kan de studerende udfordres med realistiske arbejdsopgaver i trygge rammer.

- Jeg er optaget af, hvordan man gør dygtige medicinstuderende til dygtige læger. Vores studerende er gode til at lære. Det er de dygtigste fra gymnasierne, vi får ind på medicinstudiet. Så på den måde har vi det bedst tænkelige udgangspunkt, men vi skal lære dem at omsætte deres faglige indsigt til handling og formidle deres viden til andre faggrupper og patienterne, siger Torben Bæk Hansen.

Siden 2004 har studieafsnittet i Holstebro været en realitet, og det har slet ikke kunnet lade sig gøre uden den positive opbakning fra alle ledelsesniveauer i Hospitalsenheden Vest, pointerer Torben Bæk Hansen.

- Uden grønt lys fra hospitalsledelsen har dette ikke kunnet lade sig gøre.

Selvom hædersprisen blev overrakt til Torben Bæk Hansen, så ligger det ham meget på sinde, at "dele" hæderen med hele Ortopædkirurgisk Afdeling i Holstebro.

- Jeg opfatter prisen som en anerkendelse af, at det er den rigtige retning, vi udvikler medicinstudiet i. Og at Aarhus Universitet kvalitetsstempler mit arbejde, giver mig da lidt ekstra pondus, siger han.

De 100.000 kroner som fulgte med prisen, skal i øvrigt bruges til studie- og inspirationsophold ved et par udenlandske samarbejdsuniversiteter. Blandt andet er der planer om rejser i den nære fremtid til Berlin og London.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce