Annonce
Holstebro

Forpagtere af badehotel vandt fogedsag - nu er de opsagt og hotellet solgt

Tre år - med op- og nedture - blev det til for brødrene Oliver og Nick Mogensen. De stopper som forpagtere af Vedersø Klit Badehotel til maj næste år. Foto: Morten Stricker
Oliver Mogensen og Nick Mogensen er færdige som forpagtere af Vedersø Klit Badehotel og angiver et ikke-eksisterende samarbejde til hotelejeren som årsagen. Den forklaring kan hotelejeren overhovedet ikke genkende.

Vedersø: Brødreparret Oliver Mogensen og Nick Mogensen stopper som forpagtere af Vedersø Klit Badehotel. De er opsagt per 31. maj 2021.

I en pressemeddelelse oplyser brødrene om årsagen, at hotellet "øjensynligt" er blevet solgt, men også, at aftalen blev opsagt i direkte forlængelse af, at de havde vundet en fogedsag, som bortforpagteren Kim Krull Jørgensen havde anlagt imod dem.

I skriver, at samarbejdet mellem jer og hotelejeren har været ikke-eksisterende, hvad skyldes det?

Annonce

- Vi har altid forsøgt at skabe et frugtbart samarbejde i fællesskab, men det gik ret hurtigt skævt, og det kunne ikke genoprettes, og det har primært drejet sig om vedligeholdelsesforpligtelsen. Når man har et gammelt hotel på 5000 kvadratmeter, så er der væsentlige udgifter til vedligeholdelse, siger Oliver Mogensen.

Hotelejer: Jeg har samarbejdet

Den udlægning af de sidste tre års forpagtningsaftale kan bortforpagter Kim Krull Jørgensen overhovedet ikke genkende. Han synes tværtimod, han har gjort alt, hvad han kan for at hjælpe de to brødre i gang på hotellet:

- Jeg har opfyldt alle min forpligtelser. De har ikke betalt en krone i husleje i alle de tre år. Jeg har ovenikøbet lånt dem penge til driften, som de ikke skulle kautionere for. Det, synes jeg da nok, viser min vilje til samarbejde.

Ifølge Kim Krull Jørgensen handler fogedsagen om de 750.000 kroner, han har lånt brødrene i driftskapital.

- De har anerkendt, at de har fået pengene, men de vil ikke betale renter af pengene, siger Kim Krull Jørgensen, der har anket til Landsretten.

Brødrene anfører derimod, at hele forudsætningen for, at de sagde ja til opgaven og flyttede fra Aarhus til Vedersø var, at Kim selv ville stille opstartskapital til rådighed.


Det er selvfølgelig drønærgerligt, at det, vi har gået og bygget op i tre år, slutter så brat. Men i stedet for at sidde med den kasket på, at det er synd for os, så vælger vi at sige, det åbner døre til nye muligheder.

Oliver Mogensen, forpagter, Vedersø Klit Badehotel.


Kim Krull Jørgensen afviser, at det er den verserende sag, der har fået ham til at opsige forpagterne. Det skyldes ene og alene, at han har solgt hotellet.

- Hotellet har været til salg i al den tid, jeg har ejet det. Det har jeg sagt offentligt og helt fra start. Der er også en passus i forpagtningsaftalen, at såfremt jeg solgte det, kunne aftalen opsiges mod at betale en klækkelig erstatning til forpagterne, fortæller Kim Krull Jørgensen, der er kommet i besiddelse af bygningen som følge af pant i ejendommen efter en fejlslagen timeshare-løsning.

Annonce

Leder efter et nyt sted

Oliver og Nick Mortensen har ingen planer om at forlade hotelbranchen og er allerede begyndt at se sig om efter et nyt sted, hvor de kan udfolde deres værtskab, efter at den kommende ejer af Vedersø Klit Badehotel, Kristian Kryger Sørensen, ifølge brødrene ikke har ønsket at indgå i en dialog.

Hvordan har I det lige nu?

- Det er selvfølgelig drønærgerligt, at det, vi har gået og bygget op i tre år, slutter så brat. Men i stedet for at sidde med den kasket på, at det er synd for os, så vælger vi at sige, det åbner døre til nye muligheder, siger Oliver Mogensen.

Annonce
Kultur For abonnenter

Karina er Kandis-superfan: Jeg har sagt til min mand, at dør jeg før ham, er der en sang, der skal spilles i kirken. Vil du høre den?

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Renovering nødvendig, men pengene findes ikke: Trans Kirke er et smertensbarn

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Spiser du mindre kød og producerer du mindre affald? Jeg tillader mig at tvivle

Vestjylland

Spurgt på gaden: Har du haft barsel, og ville du gerne have haft mere?

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

Lemvig

Otte kandidater skal løfte arven efter Orla Østerby

Erhverv For abonnenter

Kommuner straffer kontanthjælpsmodtagere helt forskelligt - se, hvordan din kommune gør

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Sport

Nu skal det være slut med at ryge når man dyrker sport: Kommune bakker op om kampagne mod rygning

Erhverv For abonnenter

Landmandspar køber en af landets største maskinstationer

Sport

Nekrolog: Dansk cykelsport har mistet sit joviale anker

Lemvig

Kirkeskatten bliver fastholdt

Lemvig For abonnenter

Erna og Anders Poulsen har diamantbryllup: Står sammen om både de svære og de sjove ting

Leder For abonnenter

Gider du heller ikke paneldebatter og valgplakater, så læs med her

Annonce