Annonce
Debat

Forsæt det gode arbejde med erhvervsvenligheden

Michael Nielsen. Pressefoto

Debat: Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til de midt- og vestjyske kommuner for år efter år at tilbyde vores lokale virksomheder en god og effektiv service. Det betyder alt i en travl hverdag, at kommunen er medspiller frem for modspiller, og det gør Midt- og Vestjylland til et attraktivt sted at drive virksomhed. Det ses også i Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed.

Igen i år gjorde kommunerne samlet set Midt- og Vestjylland til den mest erhvervsvenlige landsdel med Skive, Holstebro, Struer, Ringkøbing-Skjern, Viborg og Ikast-Brande i top 30 over landets mest erhvervsvenlige kommuner.


Annonce

Derfor kan jeg kun opfordre kommunerne til at fortsætte det gode arbejde, der gør Midt- og Vestjylland til det bedste område at drive virksomhed i. For eksempel er ventetiden på en byggetilladelse i mange kommuner for lang.

Michael Nielsen, formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland


Man kan vist roligt sige, at de midt- og vestjyske kommuner gør deres for, at virksomhederne har det godt. Men det må ikke få kommunerne til at læne sig tilbage. Tværtimod. Det er med erhvervsvenligheden som med Tour de France. Hvis man ikke træder hårdere i pedalerne end de andre deltagere, så bliver man overhalet.

Derfor kan jeg kun opfordre kommunerne til at fortsætte det gode arbejde, der gør Midt- og Vestjylland til det bedste område at drive virksomhed i. For eksempel er ventetiden på en byggetilladelse i mange kommuner for lang. Og flere kommuner sender kun en del af deres vej- og parkopgaver i udbud, så private har mulighed for at give tilbud på opgaven. Så selvom det går godt, er der flere ting at tage fat på.

Hvis hver enkelt kommune gør deres til at rydde de sidste udfordringer af vejen, så er det vist også på tide, at det bliver en kommune i Midt- og Vestjylland, der til næste år løber med titlen som Danmarksmester i erhvervsvenlighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce