Annonce
Debat

Forsigtighedsprincip – også for de folkevalgte?

Ole Margon. Arkivfoto: Lars Kamstrup
Annonce

Læserbrev: Som vi kunne erfare i avisen og på kommunens hjemmeside onsdag den 15. september kom beskeden omkring kvinden bag Iris kunstværket - Karin Lorentzen - var testet positivt for Covid 19. Trist.

Borgmester Erik Flyvholm og udvalgsvalgformand Henrik Thygesen er gået i isolation. Naturligt og klogt.

Men hvorfor gennemføres der et kommunalbestyrelsesmøde onsdag den 16. september, samme dag hvor oplysningen kom?

Tirsdag den 15. september var Familie- og Kulturudvalget (ifølge kommunens hjemmeside) på Gjellegaard på besøg i forbindelse med udvalgsmøde. Ikke den største og mest rummelige bygning i Lemvig – men til gengæld unik – og bestemt et besøg værd.

Tirsdag aften siges det at Venstres byrådsgruppe havde gruppemøde på rådhuset – og onsdag formiddag kommer så oplysningen omkring Iris-kunstneren Karin Lorentzens positive test

Derfor undrer det mig, at kommunalbestyrelsesmødet gennemføres den 16. september.

Hvorfor gælder det samme forsigtighedsprincip ikke for kommunalbestyrelsen, som det gjorde for en uge siden på Christinelystskolen, hvor fem elever blev sendt hjem?

Hvorfor udnytter man - til dette KB møde - ikke erfaringerne fra foråret, hvor kommunalbestyrelsen og de forskellige udvalg kunne holde online-møder?


Hvorfor gælder det samme forsigtighedsprincip ikke for kommunalbestyrelsen, som det gjorde for en uge siden på Christinelystskolen, hvor fem elever blev sendt hjem?

Ole Margon, Rad.


Jeg synes ikke, at det er klogt – nærmest uansvarligt! Og kan igen henvise til kommunens hjemmeside, hvor man beder vi borgere passe på og være forsigtige.

Jeg vil ikke stille et skrækscenarie op – men tænk på yderste konsekvens. Der skal ikke mange smittede til – seks styk – for at Lemvig Kommune bliver rød på Corana kortet og de konsekvenser, det vil medføre for kommunen og ikke mindst omtalen derude. For slet ikke at tale om en ændret dagligdag for mange borgere.

Håber nogle kan give svar på, hvem forsigtighedsprincippet gælder for – både borgere og folkevalgte?

Til slut vil jeg håbe alt det bedste for Erik Flyvholm og Henrik Thygesen – og at de test, I skal have foretaget, er negative.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kommunen skærper restriktionerne

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Struer

Festival vil stadig gasse virus væk

Struer

Tomme pladser i kontorlandskabet

Annonce