Annonce
Lemvig

Forsoningsmøde: Vandhulsprojekt besigtiges

Storkeparret ved Bækmarksbro bliver i dag fodret med fisk, da man frygter, de ikke er i stand til at finde føde nok til deres unger på naturlig vis. Foto: Benny Gade
Naturfredningsforening og storkeentusiaster mødes i dag i Bækmarksbro for at finde fælles forståelse om stort vandhulsprojekt
Annonce

Bækmarksbro: Formanden for storkene.dk, Jess Frederiksen, håber på forsoning med Danmarks Naturfredningsforening efter en besigtigelse af gruppens vandhulsprojekter ved Bækmarksbro.

Gruppen har udarbejdet et projekt, der skal gøre det lettere for det ynglende storkepar i området at søge føde. Projektet går ud på at skrabe, grave eller genskabe vandhuller i området.

Danmarks Naturfredningsforenings hovedsæde i København afviste at støtte forslaget, da hullerne skal skabes på arealer, der er beskyttet efter Naturbeskyttelseslovens paragraf 3. Derfor er der stor fare for, at projektet vil falde, hvis naturfredningsforeningen står fast på sin holdning. Foreningen har klaget til Naturklagenævnet over tilsvarende projekter andre steder i landet og har hver gang fået medhold.

Annonce

Debat

Efter en hård debat mellem parterne i både medier, facebook og på hjemmesider har Storkene.dk nu inviteret til en besigtigelse i området i et forsøg på at skabe forståelse mellem parterne. Mødet foregår i dag.

- Og der vil også deltage tre fra Danmarks Naturfredningsforening i København, siger Jess Frederiksen.


Lemvig Kommune har givet dispensation til ét vandhul

Jess Frederiksen, formand for Storkene.dk


Desuden vil der deltage repræsentanter for DN Lemvig, fra Lemvig Kommune samt Jess Frederiksen og paddeeksperten Kåre Fog. Det er sidstnævnte, der har udarbejder projektet, der i dag skal diskuteres.

Annonce

Én dispensation

Ifølge Jess Frederiksen er der i alt planer om 21 huller.

- Og Lemvig Kommune har givet dispensation til ét vandhul. Dispensationen er i høring lige nu og kan gennemføres, med mindre nogen gør indsigelse. Det ved vi måske mere om efter i dag, siger Jess Frederiksen.

Storkene.dk skal søge midler til at grave de mange huller, men har stillet indsamlingsarbejdet i bero, indtil der findes en afklaring.

- Men det ene vandhul vil vi kunne lave for egne midler, siger Jess Frederiksen.

Danmarks Naturfredningsforening i Lemvig har under hele sagen været villig til at se nærmere på vandhuls-projektet og har ikke afvist muligheden for vandhuller i området. Lokalt mener man, at arealet ikke har nogen stor, naturmæssig værdi, som det ligger i dag, og afviser derfor ikke, at vandhuller kan berige området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er

Annonce