Annonce
Navne

Fortiden indhentede overborgmesteren

Tidligere overborgmester og minister Frank Jensen fylder 60 år fredag 28. maj. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Tidligere overborgmester og minister Frank Jensen var 31 år i politik, men trak sig efter krænkelsessager. Nu bruger han sin politiske erfaring som konsulent.

60: Han lagde ud med en politisk kometkarriere med de første poster som ungdomspolitiker, mens han endnu var teenager, en ministerpost som 33-årig og hele fem år som justitsminister.

Han blev Socialdemokratiets kronprins, der selv valgte at gå, da det stod klart, at han aldrig ville blive konge. Men han kom stærkt tilbage som populær overborgmester i København igennem flere valgperioder. Siden blev Frank Jensen indhentet af sin fortid, hvor han i en række tilfælde havde krænket kvinder. Det kostede ham den politiske karriere.

Nu vil Frank Jensen, der fredag 28. maj fylder 60 år, trække på sin politiske erfaring som konsulent.

Annonce

- Jeg skal ikke være politiker igen. Jeg har taget min tørn på øverste hylde. Nu vil jeg gerne prøve at bringe noget af den forståelse, jeg har fået for, hvad det er for beslutningsgrundlag og processer, der foregår i det politiske liv, når samfundet skal forandres, siger han.

Det skal ske i Frank Jensens nye virke som konsulent med fokus på den grønne omstilling, byudvikling og offentlige-private partnerskaber.

Frank Jensen fik både politik og Socialdemokratiet ind med modermælken i Nordjylland.

Forældrene var begge partimedlemmer, og far Kjeld var kredsformand i S i Vesthimmerland og senere borgmester i Støvring. Den unge Frank blev tidligt engageret i Dansk Socialdemokratisk Ungdom og endte siden som amtsformand for DSU i Nordjylland.

Han stillede op til Folketinget for Nørresundby Kredsen i 1986 og blev valgt ind. Selv mener han, at en tjans som bingovært på Fredagsbingo på TV Aalborg var med til at få vælgernes øjne op for ham. Det blev til i alt 20 år i Folketinget, to ministerposter og otte år som næstformand for Socialdemokratiet.


Men Frank Jensen var mand af en tid, som ikke er mere. Hvor uønskede hænder på lår og tilnærmelser på dansegulvet fra en magtfuld mand ikke var noget, der blev talt højt om, men som var en del af en usund kultur.


Frank Jensen var udråbt som partiets kronprins og stillede i 2005 op mod Helle Thorning-Schmidt i et opgør om formandsposten. Men han tabte og genopstillede derfor ikke ved næste folketingsvalg.

Det blev dog kun til fem år uden for politik, hvor han var administrerende direktør i brancheorganisationen Danske Advokater. I 2010 blev han så hentet ind som overborgmester i København. Men Frank Jensen var mand af en tid, som ikke er mere. Hvor uønskede hænder på lår og tilnærmelser på dansegulvet fra en magtfuld mand ikke var noget, der blev talt højt om, men som var en del af en usund kultur.

Sådan har Frank Jensen i hvert fald selv forklaret de sager om krænkelser mod kvinder, som er kommet frem i lyset i flere medier. Frank Jensen startede med egne ord med at heppe på Sofie Linde og metoo-bevægelsen. Men han måtte siden erkende, at han selv var krænker og en del af problemet. Det kostede ham den politiske karriere.

Nu har han taget hul på en ny karriere - og får samtidig mere tid med familien, som tæller hustruen Jane Frimand Pedersen, to voksne sønner og fem børnebørn. Hver morgen løber Frank Jensen en lang tur, og han glæder sig samtidig til at tage hul på en ny kajaksæson i Københavns havn - et stenkast fra hjemmet på Islands Brygge.

Fødselsdagen fejres med familiefester dels i København og dels i den tidligere hjemby, Aalborg.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Politiet på besøg med fotovogn: Uddelte to klip og 16 bøder  på Strandvejen

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Politi: Kig efter Oline i udhuse og haver

Lemvig For abonnenter

Elever viftede med flagene da de sagde farvel til skoleleder

Lemvig

800.000 kroner til kunstprojekt i tre mindre byer

Lemvig

Eftersøgningen efter Oline fortsætter nu med helikopter

Debat For abonnenter

Regions-flertal smækkede døren: Informationsmøder ingen erstatning for at udelukke ildsjælene

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Holstebro-musiker spiller op ved Bornholms sommerrevy

Holstebro

Barn på halvandet år havde 19 huller - hvor godt børster du dit barns mælketænder?

Vestjylland

21 teststeder i Region Midtjylland lukker i løbet af de kommende tre uger - se her hvilke

Danmark

Ny dille på stranden giver livredderne sved på panden: - Det tager kun tyve sekunder at drukne

Lemvig

To varmeværker fik opbakning til fusionsplanen: Nu går vi videre

Lemvig For abonnenter

Han har været med, siden gymnasiet blev bygget: Stopper efter 40 år - og det skal nok blive godt

Erhverv

Restaurant dropper bowlingcenter: Vi vil koncentrere os om det, vi er gode til

Annonce