x
Annonce
Kultur

Fortsætter med tilskud til kontingenter

Der er igen i år sat midler af, så udsatte børn og unge kan få støtte til at dyrke idræt. Arkivfoto: Morten Stricker

Lemvig: Også i det kommende år er der hjælp fra Lemvig Kommune til børn, unge og foreninger, der har brug for en økonomisk håndsrækning.

Familie- og kulturudvalget har besluttet at bevilge i alt 80.000 kroner, der bliver fordelt med 50.000 kroner til Idrættens Fællesråd og 30.000 kroner til Ungdomsforeningernes Fællesråd. Pengene kan bruges til blandt andet at dække udsatte børns kontingent, hvis et barn ikke har mulighed for at deltage i aktiviteter, hvis foreningen ikke betaler eller være førstehjælp, hvis en forening er i økonomisk uføre.

Det er ottende år i træk, at de to fællesråd skal administrere puljemidlerne.

- Det er en nem og ubureaukratisk måde at yde førstehjælp til lejrture, kontingent eller fodboldstøvler, hvor det er nødvendigt, siger Henrik Thygesen (V), der er formand for familie- og kulturudvalget.

I det forgangne år har blandt andre Lemvig Basket og Gudum-Nissum IF fået mindre beløb til dækning af kontingent fra Idrættens Fællesråd, mens Klinkby Gymnastikforening fik 10.000 kroner til materialer, der skulle bruges til børnegymnastik. Ungdomsforeningernes Fællesråd har ydet tilskud til kontingent hos flere FDF-foreninger, spejdere samt 4H-gårde i 2019.

Henrik Thygesen mener, det giver god mening, at kommunen gennem puljemidlerne kan hjælpe udsatte børn og unge med kontingent eller udstyr.

- Vi skal ikke betale udstyr og kontingent hele tiden, men i stedet hjælpe et barn i gang. Hvis et barn ønsker at spille fodbold, så kan vi på en ubureaukratisk måde hjælpe i gang, og derefter ser forældrene forhåbentlig en værdi i, at børnene er med til idræt eller i foreningslivet, så de året efter selv betaler, siger Henrik Thygesen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Sammenlægning må udskydes

Kultur

Kirken sender prædiken på video

Annonce